ÓVODAFEJLESZTÉS URÁNVÁROSBAN, MEGÚJUL A HAJNÓCZY UTCAI ÓVODA

2016. december 1.

AZ ÖNKORMÁNYZAT RÉSZÉRŐL DR. PÁVA ZSOLT POLGÁRMESTER 2016. SZEPTEMBER 26-ÁN ÍRTA ALÁ NYUGATI VÁROSRÉSZI ÓVODA HAJNÓCZY JÓZSEF UTCAI TAGÓVODA FELÚJÍTÁSA CÍMŰ TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSÉT.

169 846 305 forintot nyert Pécs városa „A Nyugati Városrészi Óvoda Hajnóczy József Utcai Tagóvoda felújítása” című projekt megvalósítására – közölte Decsi István alpolgármester.

Decsi István tájékoztatása szerint a Hajnóczy utcai óvoda felújítása, egy átfogó a város által 2016-ban indított óvoda és bölcsőde fejlesztési program része, melynek keretében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. összesen 10 pályázatot nyújtott be 14 feladatellátási hely felújítása érdekében, melyek közül minden fejlesztési elképzelés támogatási döntésben részesült.

A nagyszabású óvoda és bölcsődefelújítási program megvalósítására, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, „TOP-6.2.1-15 Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívása nyújt lehetőséget. A programba bevont intézményeket úgy választották ki, hogy minden városrészt egyenlően érintsen a fejlesztés, melyből természetesen Uránváros sem maradt ki.

Tihanyvári Dóra, városrészi önkormányzati képviselő a részletekről szólva azt közölte: az intézmény felújításával kapcsolatos pályázatot a Pécsi Városfejlesztési NZrt. 2016. május 3-án nyújtotta be. Annak érdekében, hogy a munkálatok minél hamarabb megkezdődhessenek Pécs nyáron megindította az intézmény felújítására vonatkozó kiviteli közebszerzési eljárást, melynek eredményeképpen a TOP-6.2.1-15-PC1-2016-00005 kódszámú, 100 %-os támogatásintenzitás mellett megvalósuló pályázat keretében 2016. október 13-án sor kerülhetett a munkaterület átadására a város és a nyertes vállalkozó, a Szedibau Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. között.

A képviselő kitért rá: a fejlesztés részeként az óvoda összes nyílászárója cserére kerül, a homlokzatra 20 cm hőszigetelés kerül elhelyezésre, valamint a tető cserépfedése cseréje is megvalósul. A beruházást követően a csoportszobák, öltözők és mosdók belső burkolata megújul. A projekt keretében egy 66 m²-es szertárral ellátott tornaszoba, egy 15 m²-es fejlesztő szoba, valamint orvosi szoba is kialakításra kerül. Az akadálymentesítés megvalósítása mellett az intézményben teljes mértékben megújul a gépészeti és villamos, gyengeáramú rendszer, az udvaron az előírásoknak megfelelő játékok kerülnek kialakításra.

A 2017 nyarára elkészülő óvoda vonzó kialakításának köszönhetően továbbra is a város és a  városrész egyik legnépszerűbb intézményeként működhet.

További híreink

Legfrissebb galériák