IPARFEJLESZTÉSI PROGRAM PÉCSETT: ÚJ BEFEKTETŐI TERÜLET KERÜL KIALAKÍTÁSRA A BEFEKTETŐK SZÁMÁRA

2017. január 11.

ALÁÍRTÁK AZ ÚJ IPARI TERÜLET LÉTREHOZÁSÁT CÉLZÓ PROJEKT TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSÉT.

Közel 100 millió forintból létesülhet új ipari terület és hozzá kapcsolódó infrastruktúra. Csizi Péter országgyűlési képviselő közleménye.

„Pécs az elmúlt években célul tűzte ki a város gazdasági alapjainak megerősítését, az iparterületek fejlesztését, a foglalkoztatási helyzet javítását, valamint befektetők ide vonzását.

A fenti célok eléréséhez biztosít kiváló alapot az ipari területeket fejlesztő TOP-6.1.1 felhívás, mely a Pécsi Ipari Park intenzív kihasználtsága okán további, értékesítést célzó és a helyi termelést-szolgáltatást kiszolgáló ipari területek kialakítását, üzemcsarnok létesítését szerepelteti a fókuszban, annak érdekében, hogy a helyi ipari termelés volumene, ezzel párhuzamosan pedig a helyi foglalkoztatottsági helyzet is szignifikánsan növekedjen.

A felhívásra a város és konzorciumi partnere a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. nevében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. pályázatot nyújtott be, Ipari parkok, iparterületek fejlesztése Iparterület kialakítása a Pécsi Ipari Parkban (42262/3 és 42264 hrsz), címen, mely összesen 94 915 000 forint támogatásban részesült. A pályázatot TOP-6.1.1-15-PC1-2016-00003 kódszámon regisztrálták.  

A 42262/3 helyrajzi számú terület iránt az elmúlt években több érdeklődő is volt, azonban a terület fejlesztését meghiúsította, hogy nem található rajta kiépített közműcsatlakozás, illetve semmilyen ifrastruktúra. A Pécsi Vagyonhaszonsító Zrt. tulajdonában lévő telek további hiányossága, hogy nem rendelkezik közúti kapcsolattal.

A projekt keretében a megfelelő és kiajánlható iparterület kialakítása érdekében a 42262/3 hrsz. alatt található telken sor kerül a terület rendezésére, a szükséges közművek kiépítésére. A közúti kapcsolat megteremtése érdekében a város tulajdonában lévő 42264 helyrajziszámú Franci út meghosszabbítása is megtörténik, mintegy 60 méter hosszúságban.

A fejlesztés része a városvezetés által megindított újraiparosítási programnak, melynek keretében az elmúlt években számos befektető választotta Pécs városát. Bízom benne, hogy a TOP-6.1.1 felhívás keretében megindított 3 ipari fejlesztési projektnek köszönhetően Pécs Magyarország kiemelt befektetési területévé válhat.”

Csizi Péter országgyűlési képviselő

További híreink

Legfrissebb galériák