Gőzerővel zajlanak a TVT felújítási munkáit

2014. február 12.

A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően 2013. december 18-án a munkaterület átadással megkezdődtek a „Megyervárosi Iskola (Testvérvárosok tere 1-3.) fejlesztése” című projekt munkálatai. A kivitelezés jelenlegi állását Csizi Péter és a kivitelező képviselői mutatták be a sajtó számára.

A sajtó számára tartott bejáráson Csizi Péter Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere örömmel újságolta a sajtó képviselői számára, hogy a kivitelezés az előre megadott ütemben zajlik, mint mondta jelenleg elsősorban a bontási, valamint az IMS szerkezettel kapcsolatos munkálatok zajlanak az iskola épületeiben. A városrész országgyűlési képviselője beszédében kifejtette, hogy fontosnak tartja, hogy a sajtó felvételein keresztül minden pécsi, főként a környéken lakók megismerhessék a munkaterületen zajló folyamatokat.

A városvezető nagyon örömtelinek és országosan egyedülállónak nevezte a Pécs városában az elmúlt években megindult oktatásfejlesztés, példaként emelte ki a szintén IMS technikával épült Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda felújítását, a Rácvárosi Óvoda zajló beruházását, a közel fél milliárd forint értékű informatikai eszközök beszerzését, valamint a hamarosan induló energetikai felújításokat a Mezőszél utcai és Gosztonyi utcai ovikban, valamint a Leőwey Klára Gimnáziumban.

A bejárás során a politikus kifejtette, hogy a 2014-2020-as uniós pénzügyi ciklusra vonatkozó Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program és a Területi Operatív Program keretein belül a város további oktatási és szociális intézmények korszerűsítését tervezi, annak érdekében, hogy a pécsi kisdiákok minél jobb infrastrukturális környezetben sajátíthassák el a szükséges tananyagokat, valamint, hogy a pécsi intézményrendszer üzemeltetése valóban korszerűvé válhasson.

Kővári János, a körzet országgyűlési képviselője szerint az átépítés egyik legnagyobb érdeme az lesz, hogy az épület egésze hosszútávon is fenntarthatóvá válik, gazdaságos lesz a működtetése.
- Az IMS technológiájú szerkezet felújításával az épület fenntartható lesz. Az akadálymentesítés következtében az esélyegyenlőséget is biztosítani lehet, az új nyílászárók miatt pedig energiahatékony lesz az épület.

Dr. Merza Péter a projektmenedzsment feladatokat ellátó Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a projekt 593 millió forintból 100%-os támogatásintenzitás mellett valósulhat meg. A cégvezető elmondta, hogy nyár végéig a kivételezőnek el kell végeznie a szerkezeti megerősítést, a nyílászárók cseréjét, az épület utólagos külső hőszigetelését, akadálymentesítését, valamint a tantermeket összekötő falak hangszigetelését, mozgáskorlátozott parkoló kialakítását, a belső burkolatok cseréjét, a teljes gépészeti felújítást és a sportudvaron található kosárlabdapálya felújítását is.

További híreink

Legfrissebb galériák