ÚJABB HELYSZÍNEKEN FOLYTATÓDIK A CSAPADÉKVÍZ ELEVEZETŐ RENDSZEREK FEJLESZTÉSE PÉCSETT

2015. július 1.

2015 JÚLIUSÁBAN AZ ÁGOSTON TÉREN ÉS HIRDEN IS MEGINDULNAK A CSAPADÉKCSATORNA RENDSZER FEJLESZTÉSÉT CÉLZÓ KIVITELEZÉSI MUNKÁK. A JÚLIUSI ÜTEMBEN NEM CSAK A CSATORNAHÁLÓZAT FEJLESZTÉSE FOLYTATÓDIK, HANEM MEGKEZDŐDIK A HORDALÉKFOGÓK FEJLESZTÉSE IS.

A kivitelezési munkákat a BBSZ Vízrendezés Konzorcium a következő helyszíneken a következő ütemezés mentén hajtja végre az elkövetkező időszakban:

 

1. Ágoston tér csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése:

 

Az Ágoston tér csapadékvíz elvezetésének legnagyobb problémája, hogy a már kiépített megfelelő keresztmetszetű mély vezetésű zárt csapadékcsatornába a felszínen hömpölygő nagy mennyiségű víz bejusson. Jelenleg ez a befogadók mérete és a hegyről érkező hordalék miatt nem történik meg. A felújítás keretén belül a Zöldfa utcai kereszteződésnél, a Tettye utcai csomópontban, a Kálvária utcában, a Dr. Majorossy Imre utca, a Vincze utca és az Anna utcai kereszteződésekben, továbbá az Ágoston téren a víznyelőaknák átépítésre és bővítésre kerülnek, a kivitelezés során összesen 50 darab műtárgy kerül beépítésre.

A tényleges munkálatok megkezdésére 2015. július 7. után kerülhet sor a következő ütemezésben:

 

Az érintett területen, az elmúlt években jelentkező számos csapadékvíz elvezetési probléma megoldása a tervek szerint a következő ütemben valósul meg:

  • Szentágothai János sétány- Tettye utca kereszteződés:
    • I. ütem: érintett házszámok: Szentágothai sétány 38/A, 42/A, 43/A, 44/A, 45A, Tettye utca 48/B: 2015. július 7 - július 16.
    • II. ütem: érintett házszámok: Szentágothai sétány 43/B, 44/B, 45/B, 47/A, Tettye utca 48/A.: 2015. július 17 - 28.
  • Ágoston tér, Vincze utca: 2015. július 29 – augusztus 7.
  • Zöldfa utca (érintett házszámok: 50/A, 50/B), Anna utca  (érintett házszám: 37/A): 2015. augusztus 10 – 19.
  • Dr. Majorossy Imre utca (Ágoston tér feletti szakasz) 2015. augusztus 20 - 28.

 

Az Ágoston téren a munkálatok sávszűkítéssel, tereléssel és forgalomkorlátozással kerülnek megoldásra. A kivitelezés során forgalomkorlátozásra, sebességkorlátozásra, útszűkületre minden helyszínen számítania kell a lakosoknak. Utca lezárásra csak a Zöldfa és Dr. Majorossy Imre utcáknál esedékes munkálatok kapcsán kerül sor.

 

A munkálatok várható befejezése 2015. augusztus 28.

 

2. Hird, Zámor utca:

 

A kivitelezés során sor kerül a Zámor utcában található nyílt árok kotrással történő rendezésére, valamint befogadó építésére. A munkálatok során a kivitelező az árok vonalában a vízelvezetés érdekében átfúr a 6-os számú főút alatt.

 

A tényleges munkálatok megkezdésére a munkaterület átadás- átvétele után kerül sor várhatóan 2015. július 13-án.

 

A kivitelezés során a lakosok forgalomkorlátozásra számíthatnak a Zámor utcában. A tervek szerint a 6-os számú főút alatt történő átfúrás nem von maga után forgalomkorlátozást.

 

A munkálatok várható befejezésére 2015. augusztus 18-án kerülhet sor.

 

3. Hordalékfogók

 

A Mecsekről lezúduló csapadék okozta károk csökkentése érdekében kerül sor a város kritikus pontjain a meglévő hordalékfogók cseréjére, újak beépítésére. Az első ütemben a következő helyszíneken kezdődik meg a hordalékfogók fejlesztése:

  • Május 1. utca: az utca északi végpontjánál található hordalékfogó cseréje 2015. július 14 – 24. között kerül sor.
  • Vöröskereszt utca: A munkálatokra az utca Felsővámház utca felőli déli részén kerül sor, a lakosoknak félpályás útlezárásra kell számítaniuk a kivitelezés során 2015. július 14 – 24. között.
  • Ady Endre utca: A munkálatokra az Ady Endre és a Losonc utcai vízfolyásnál kell számítani 2015. július 15 – augusztus 7. között. A kivitelezés forgalomkorlátozással nem jár.
  • Dugonics utca: A munkálatokra az utca Felsővámház utca felőli déli részén kell számítani, a lakosoknak az utca déli (Felsővámház utca felőli) teljes útlezárására kell készülniük a kivitelezés során 2015. július 15 – augusztus 7. között.
  • Irma utca: A kivitelezés az Irma utca déli részét, valamint a Böck János utca északi részét érintik, a lakosoknak forgalomkorlátozásra, sávlezárásra kell számítaniuk 2015. július 22 – augusztus 14. között.
  • Hunyadi János utca: A kivitelezés az utcában két helyszínen kerül megvalósításra. Hordalékfogók kerülnek kiépítésre az utcai északi részén a Pálos templom alatt mindkét oldalon, valamint az utca déli részén az alagút fölött, szintén mindkét oldalon. A kivitelezés során sávlezárásra, forgalomkorlátozásra kell a pécsieknek számítaniuk 2015. július 22 – augusztus 14. között.

 

A hordalékfogók kivitelezésének első üteme várhatóan 2015. augusztus 14-én zárul.

 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint beruházó, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt., mint menedzsmentszervezet és a kivitelező Szedibau Építőipari Kft. és a B-build Építőipari Kft. is a lakók és az érintett területen közlekedők türelmét és megértését kéri a beruházás megvalósulása során.

 

A DDOP-5.1.5/B-11-2011-0045 kódszámú, Pécs helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése II. című projekt az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg.

További híreink

Legfrissebb galériák