LEZÁRULT „A TERMÉSZETTUDOMÁNYOS OKTATÁS MÓDSZERTANÁNAK ÉS ESZKÖZRENDSZERÉNEK MEGÚJÍTÁSA A LEŐWEY KLÁRA GIMNÁZIUMBAN” CÍMŰ PÁLYÁZAT

2015. október 26.

A 313,45 MILLIÓ FORINT EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULT PROJEKTTEL PÁRHUZAMOSAN NEM CSAK AZ ISKOLA TERMÉSZETTUDOMÁNYOS OKTATÁSI INFRASTUKTÚRÁJA ÚJULT MEG, HANEM PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA JÓVOLTÁBÓL AZ ISKOLA FELÚJÍTÁSÁRA IS SOR KERÜLT.

Páva Zsolt polgármester a fejlesztéseket összegezve kifejtette: a pályázati forrásból megvalósuló oktatásfejlesztéssel párhuzamosan, a város által biztosított forrásból zajló iskola felújításnak köszönhetően a Leőwey Klára Gimnázium hírnevéhez méltó infrastruktúrával várja a diákokat.

A városvezető az uniós fejlesztés kapcsán kiemelte: A 313,45 millió forintból, 100 %-os támogatással megvalósuló projekt keretén belül nemcsak a labor fizikai felújítására, bővítésére került sor, hanem egy 3D-s képi világot megjeleníteni képes digitális labor is kialakításra került, valamint oktatási és pedagógiai eszközök, bútorok beszerzésére is megvalósult. A pályázat keretében a Leőwey Klára Gimnázium természettudományos szaktanárai 12 általános iskola diákjai számára összesen 300 óra keretében mutatták be a labor által nyújtott lehetőségeket, kísérleteket.

A polgármester a kivitelezésre rátérve elmondta: Pécs városa 3 ütemben közel 400 millió forintot biztosított az intézmény felújítására, ennek első lépéseként került sor az „A” épület, azaz a főépület homlokzati nyílászáróinak cseréje, az épület teljes homlokzati hőszigetelése, valamint az épületszárny tetőszerkezetének javítására. 2014 ősze folyamán a második ütem keretében került sor díszterem felújítására, valamint ezzel párhuzamosan a díszterem tetejének beépítésére, így helyet biztosítva a francia tagozat számára. A harmadik ütemnek köszönhetően 2015 nyarán valósulhatott meg a „B” és a „C” épületszárny felújítása (tetőjavítás, vakolás, hőszigetelés, nyílászárócsere).

Pécs város vezetője zárásként a következőket mondta: a mostani felújításoknak köszönhetően az intézmény az ország egyik legmodernebb oktatási infrastruktúrájával rendelkezik, és a hozzá kapcsolódó színvonalas oktatási tevékenység eredményeképpen a Leőwey Klára Gimnázium továbbra is Pécs, a Dél-Dunántúl, valamint Magyarország kiemelkedő oktatási bázisa lesz.

További híreink

Legfrissebb galériák