Belváros.Like

2012. április 19.

Pécs belvárosa az ország és Közép- Európa egyik legjelentősebb ún. funkcióbővítő városrehabilitációs programjának terepe volt az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében. Az EKF keretében megújult közterek, a belváros kiterjesztéseként kiépült új kulturális, turisztikai és oktatási létesítmények új minőségű szolgáltatási színvonalat teremtettek az összes potenciális belvárosi funkció számára.

A városrésszel kapcsolatos feladatok feltárásának érdekében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. megbízta az Urbanista Konzorciumot Pécs Belváros jövőkép fejlesztési lehetőségeinek vizsgálatával.

A Belváros jelenével, jövőjével kapcsolatosan megrendezett fókuszcsoportos beszélgetések és szakmai fórumok zárásaként április 21-én 10 órától egész napos társadalmi akcióra kerül sor a Belvárosban.

Az akció célja, hogy a városrész lakói és használói egyaránt kifejthessék a véleményüket és javaslataikat a Belvárossal, annak jelenlegi helyzetéve és jövőjével kapcsolatban. E cél érdekében a szervezők interaktív módszerekkel biztosítanak lehetőséget az érdeklődők számára a véleménynyilvánításhoz, a Király utca 7. szám alatt (volt Betűdzsungel Könyvesbolt) reggel 10 órától. Szintén a Király utca 7. szám alatti épület biztosít helyet a BELVÁROS.LIKE ötletpályázat eredményhirdetéséhez és bemutatásához reggel 10 órától.

A rendezvény célkitűzése, hogy minden Pécsért felelősséget érző, tudatosan gondolkodó embert aktív szereplésre invitáljon a programba. Vegyen részt  a felmerült fejlesztési lehetőségek súlyozásában, minősítésében, véleményezésében és a további ötletek megfogalmazásában!

Az összefogás, a kultúra, a jó marketing és ütőképes menedzsment belvárosi szerepének fontosságát hangsúlyozandó, a rendezvényt a szervezők NON STOP belvárosi programmal egészítették ki ezen a napon.

Az egész napos rendezvény megvalósítása érdekében példátlan összefogás jött létre Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában álló cégek (Pécs Holding Zrt., Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.), a művészeti irányzatok képviselői (zene, –tánc, - előadó, építő, - és képzőművészetek), a városrész üzlettulajdonosai, kereskedői, szolgáltatói között. Az összefogás által kialakult program bemutatja a városrész verseny- és életképességét.

A rendezvény programja a www.facebook.com/belvaros.like, valamint a www.ekf.afal.hu/varosreszi_akciok/belvaros#aprogramok oldalakon mindenki számára elérhető.

A RENDEZVÉNY fő programelemei:

Király utca 7. – Volt Betűdzsungel Könyvesbolt

  • 10.00 – 11.00    Megnyitó – Szakmai összegző előadás a Belváros jövőképkutatás eredményeiről
  • 11.00 – 11.30    Ötletpályázati eredményhirdetés „BELVÁROS.LIKE” - Formáld saját arcodra Pécs belvárosát
  • 10.00 – 20.00    Interaktív kiállítás és ötletfal

A Belváros jövőképkutatásának eredményeit az aktív társadalmi szereplők véleményezésére bocsátjuk egy interaktív kiállítás keretében

  • 10.00 – 20.00    Művészeti akciók a Király utcán

További híreink

Legfrissebb galériák