IPARFEJLESZTÉSI PROGRAM PÉCSETT: ÚJ CSARNOK ÉPÜL A BEFEKTETŐK SZÁMÁRA 600 MILLIÓ FORINTBÓL

2017. január 5.

ALÁÍRTÁK A VÁROS GAZDASÁGI FEJLŐDÉSÉT SZOLGÁLÓ, 2000 NÉGYZETMÉTER HASZNOS ALAPTERÜLETŰ IPARI CSARNOK KIALAKÍTÁSÁT CÉLUL KITŰZŐ PROJEKT TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSÉT

Mintegy 600 millió forintból épülhet ipari csarnok és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra. Csizi Péter országgyűlési képviselő közleménye.

„Pécs az elmúlt években célul tűzte ki a város gazdasági alapjainak megerősítését, az iparterületek fejlesztését, a foglalkoztatási helyzet javítását, valamint befektetők ide vonzását.

A fenti célok eléréséhez biztosít kiváló alapot az ipari területeket fejlesztő TOP-6.1.1 felhívás, mely a Pécsi Ipari Park intenzív kihasználtsága okán további, értékesítést célzó és a helyi termelést-szolgáltatást kiszolgáló ipari területek kialakítását, üzem-csarnok létesítését szerepelteti a fókuszban, annak érdekében, hogy a helyi ipari termelés volumene, ezzel párhuzamosan pedig a helyi foglalkoztatottsági helyzet is szignifikánsan növekedjen.

A felhívásra a város és konzorciumi partnere a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. nevében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. pályázatot nyújtott be, Iparterület kialakítása és üzemcsarnok építés a Pécsi Ipari Parkban (42293/3 és 42293/4 hrsz) címen, mely összesen 588 902 800 forint támogatásban részesült.

A projekt keretében a keleti városrészben található régi ipari parkban a 42293/3 helyrajziszámú területen egy 2000 négyzetméter hasznos alapterületű, szekcionálható, könnyűszerkezetes, 6 m belmagasságú, termelési célú üzemcsarnok kerül kialakításra az ipari termeléshez szükséges közművekkel (ivóvíz, szennyvíz, áram, gáz). Az üzemcsarnok úgy kerül kialakításra, hogy akár két termelővállalat egymástól elválasztva folytathassa benne a munkát.

A 42293/4 helyrajziszámú területen az üzemcsarnok bekötőútja kerül megépítésre mintegy 250 folyóméteren, az Üszögi útról az Axiál Kft. előtt lévő telekbehajtó végétől déli irányában.

A fejlesztés része a városvezetés által megindított újraiparosítási programnak, melynek keretében az elmúlt években számos befektető választotta Pécs városát, többek között a Harman, Amalgam, IT Services, BAT, melyek világmárkának számítanak. Bízom benne, hogy a projekt tervezett 2017 év végi befejezésekor újabb nagynevű vállalat Pécsre költözését jelenthetjük be.”

Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője

További híreink

Legfrissebb galériák