IPARFEJLESZTÉSI PROGRAM PÉCSETT: BEFEKTETŐBARÁT FEJLESZTÉS PÉCS-KELETEN

2017. január 16.

ALÁÍRTÁK A PÉCS-KELETEN ÚJ IPARI TERÜLET LÉTREHOZÁSÁT CÉLZÓ PROJEKT TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSÉT.

Közel 150 millió forintból létesülhet új ipari terület és hozzá kapcsolódó infrastruktúra. Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő közleménye.

„Pécs az elmúlt években célul tűzte ki a város gazdasági alapjainak megerősítését, az iparterületek fejlesztését, a foglalkoztatási helyzet javítását, valamint befektetők ide vonzását.

A fenti célok eléréséhez biztosít kiváló alapot az ipari területeket fejlesztő TOP-6.1.1 felhívás, mely a Pécsi Ipari Park intenzív kihasználtsága okán további, értékesítést célzó és a helyi termelést-szolgáltatást kiszolgáló ipari területek kialakítását, üzemcsarnok létesítését szerepelteti a fókuszban, annak érdekében, hogy a helyi ipari termelés volumene, ezzel párhuzamosan pedig a helyi foglalkoztatottsági helyzet is szignifikánsan növekedjen.

A felhívásra a város és konzorciumi partnere a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. nevében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. pályázatot nyújtott be, Ipari parkok, iparterületek fejlesztése Iparterület kialakítása a Pécsi Ipari Parkban (42277 és 42274/1 hrsz), címen, mely összesen 147 550 000 forint támogatásban részesült. A pályázatot TOP-6.1.1-15-PC1-2016-00002 kódszámon regisztrálták.  

A 42277 helyrajzi számú terület iránt az elmúlt években több érdeklődő is volt, azonban a terület fejlesztését meghiúsította, hogy a telek keleti részén keresztülfut egy NA 500 Sentab vezeték, mely Kertvárost látja el vízzel. A Pécsi Vagyonhaszonsító Zrt. tulajdonában lévő telek további hiányossága, hogy nem rendelkezik közúti kapcsolattal.

A projekt keretében a megfelelő és kiajánlható iparterület kialakítása érdekében a 42277 hrsz.. alatt található telken sor kerül az NA 500 Sentab vezeték kiváltására, a terület rendezésére, a szükséges közművek kiépítésére. A közúti kapcsolat megteremtése érdekében a tervek szerint a projektben erre a célra nevesített költség terhére megvásárlásra kerül a 42274/1 helyrajziszámú terület.

A fejlesztés része a városvezetés által megindított újraiparosítási programnak, melynek keretében az elmúlt években számos befektető választotta Pécs városát, bízom benne, hogy a projekt tervezett 2017 év végi befejezésekor a projekt keretében kialakított területre új befektető költözhet.”

Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő

További híreink

Legfrissebb galériák