FOLYTATÓDIK AZ ÓVADAFEJLESZTÉSI PROGRAM PÉCS-KELETEN, MEGÚJUL A HIRDI ÓVODA

2017. január 20.

ALÁÍRTÁK KELETI VÁROSRÉSZI ÓVODA HIRDI TAGÓVODÁJA FELÚJÍTÁSA CÍMŰ PÁLYÁZAT TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSÉT.

99 millió forintból valósul meg a Hirdi Óvoda felújítása. Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő közleménye.

„Pécs 2010-ben nagyszabású oktatásfejlesztési programba vágott bele, melynek keretében a város szinte minden oktatásintézményébe új informatikai eszközöket építettek be, a Leőwey Klára Gimnázium felújításra került csakúgy, mint a Mezőszél utcai, Rácvárosi és Gosztonyi utcai óvodák. A város célul tűzte ki, hogy a megkezdett programot folytatja, melynek keretében a 2014-2020 között pályázati forrásokra 10 pályázatot nyújtott be 14 feladatellátási hely felújítása érdekében, melyek közül minden fejlesztési elképzelés támogatási döntésben részesült.

A nagyszabású óvoda és bölcsődefelújítási program megvalósítására, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, „TOP-6.2.1-15 Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívása nyújt lehetőséget. A város a programba bevont intézményeket úgy választották ki, hogy minden városrészt egyenlően érintsen a fejlesztés, ennek érdekében került be a hirdi intézmény is. A felújításra Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a Pécsi Városfejlesztési NZrt. által benyújtott pályázatnak köszönhetően 98 806 000 Ft támogatást nyert el, 100 %-os támogatásintenzitás mellett.

A fejlesztés részeként az óvoda összes nyílászárója cseréje megtörténik, a homlokzatra és a tetőre hőszigetelés kerül elhelyezésre. Az óvodában jelenleg 2 csoportszoba található, a 2 csoportszobához 1 öltöző és mosdó helyiség tartozik, melyek bővítése az előírásoknak megfelelő méretben történik meg. A fejlesztésnek köszönhetően az öltözők és mosdók belső burkolata megújul, csakúgy, mint az épület gépészeti és villamos, gyengeáramú rendszere.

Az óvodai részen jelenleg nincs tornaszoba, így egy 70 nm-es tornaszoba kialakítása történik, szertár helyiséggel az épület déli traktusában. A pályázatnak köszönhetően az épület fejlesztő szobával, orvosi, elkülönítő helyiséggel, valamint szülői fogadó szobával gazdagodik, valamint a nevelői szociális blokkok egy helyre kerülnek, nevelői öltözővel, irodával, zuhanyzóval és illemhellyel. A fejlesztés során az előírt akadálymentesítési feltételek is teljesítésre kerülnek (akadálymentes bejárat, mosdó, parkoló, stb.)

A pályázat megvalósítása megkezdődött, a felújított intézmény 2018 őszére készülhet el.”

Dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő

További híreink

Legfrissebb galériák