FOLYTATÓDIK AZ ÓVADAFEJLESZTÉSI PROGRAM KERTVÁROSBAN, MEGÚJUL A NÉMETH LÁSZLÓ UTCAI ÓVODA ÉS A KICSIKÉK BÖLCSŐDE

2017. január 25.

ALÁÍRTÁK KERTVÁROSI ÓVODA NÉMETH LÁSZLÓ UTCAI TAGÓVODÁJA ÉS A KICSIKÉK BÖLCSŐDE FELÚJÍTÁSA CÍMŰ PÁLYÁZAT TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSÉT.

431 millió forintot költ a város a Kertvárosi Óvoda Németh László Utcai Tagóvodája és a Kicsikék Bölcsőde felújítására. Dr. Csizmadia Péter önkormányzati képviselő közleménye.

„Pécs 2010-ben nagyszabású oktatásfejlesztési programba vágott bele, melynek keretében a város szinte minden oktatásintézményébe új informatikai eszközöket építettek be, a Leőwey Klára Gimnázium felújításra került csakúgy, mint a Mezőszél utcai, Rácvárosi és Gosztonyi utcai óvodák. A város célul tűzte ki, hogy a megkezdett programot folytatja, melynek keretében a 2014-2020 között pályázati forrásokra eddig 10 óvoda és bölcsőde felújításával pályázott.

A nagyszabású óvoda és bölcsődefelújítási program megvalósítására, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, „TOP-6.2.1-15 Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívása nyújt lehetőséget. A város a programba bevont intézményeket úgy választották ki, hogy minden városrészt egyenlően érintsen a fejlesztés, ennek érdekében esett a választás az kertvárosi intézményre.

A város kérésére a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. előkészítette a Kertvárosi Óvoda Németh László Utcai Tagóvodája és a Kicsikék Bölcsőde felújítás című pályázatot. A TOP-6.2.1-15-PC1-2016-00011 kódszámú projekt megvalósítására a város bruttó 431 025 556 forintot nyert, 100 %-os támogatásintenzitás mellett.

A projekt átfogó célja, hogy Pécs városának Kertváros településrészén a helyi önkormányzat (eleget téve kapcsolódó alapfeladatának) megfelelő környezetben és minőségben biztosítsa a gyermeknevelés alapvető feltételeit. A pályázat közvetlen célja a város fejlesztéspolitikai céljaival összhangban, Kertváros egyik, 120 férőhely kapacitással rendelkező óvodájának és a vele szomszédos épületben működő 80 férőhelyes bölcsődének a fejlesztése annak érdekében, hogy az intézmény vonzáskörzetében tapasztalható ellátási igények megfelelő minőségben biztosítottnak legyenek a gyermekek nevelése során.

A fenti fejlesztési célokkal összhangban az óvodai és bölcsődei épület részek szabványos és rendeletben előírt, jelenleg nem létező helyiségei biztosítottak lesznek a beruházást követően, tehát a meglévő épület belső és külső felújítása annak érdekében történik, hogy a nevelés során az infrastrukturális feltételek maradéktalanul teljesüljenek. A felújítás keretében kialakításra kerül elkülönítő és orvosi szoba, a hatályos szabványnak megfelelően megnő a foglalkoztató csoportszobák alapterülete, az épület akadálymentesítése megtörténik, a meglévő terek racionalizálása és a konyhák felújítása is megvalósul. A projekt olyan lehetőségeket és nevelési környezetet, jó színvonalat valamint szabadidős programokat teremt a környék lakói és gyermekeik számára, amelyek az intézményt nemcsak vonzóvá, de egyedivé is teszik.

A pályázat megvalósítása megkezdődött, a beruházás 2018 őszére készülhet el.

Pécs vezetése bízik benne, hogy a projekt eredményeképpen az intézmény a felújítást követően is nagy népszerűségnek örvend majd a környék lakosai és a pécsiek körében egyaránt.”

Dr. Csizmadia Péter önkormányzati képviselő közleménye

További híreink

Legfrissebb galériák