FOLYTATÓDIK AZ ÓVADAFEJLESZTÉSI PROGRAM KERTVÁROSBAN, MEGÚJUL A TESTVÉRVÁROSOK TEREI ÓVODA ÉS A KISKUCKÓ BÖLCSŐDE

2017. január 27.

ALÁÍRTÁK A KERTVÁROSI ÓVODA SZÉKHELY ÓVODA (TESTVÉRVÁROSOK TERE) ÉS A KISKUCKÓ BÖLCSŐDE FELÚJÍTÁSA CÍMŰ PÁLYÁZAT TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉSÉT.

437 millió forintot költ a város a Kertvárosi Óvoda Székhely Óvoda (Testvérvárosok tere) és a Kiskuckó Bölcsőde felújítására. Csizi Péter országgyűlési képviselő közleménye.

Pécs 2010-ben nagyszabású oktatásfejlesztési programba vágott bele, melynek keretében a város szinte minden oktatásintézményébe új informatikai eszközöket építettek be, a Leőwey Klára Gimnázium felújításra került csakúgy, mint a Mezőszél utcai, Rácvárosi és Gosztonyi utcai óvodák. A város célul tűzte ki, hogy a megkezdett programot folytatja, melynek keretében a 2014-2020 között pályázati forrásokra eddig 10 óvoda és bölcsőde felújításával pályázott.

Tekintettel arra, hogy a Kertvárosi Óvoda Székhely Óvoda (Testvérvárosok tere) és a Kiskuckó Bölcsőde 1981-ben épült épülete IMS szerkezettel épült, és a szekértői vélemények az egyértelmű megerősítését javasolták, így az intézmény nem maradhatott ki a város oktatásfejlesztési programjából. A város ennek érdekében a Pécsi Városfejlesztési NZrt. kérte fel, hogy készítse elő a pályázatot. A nagyszabású óvoda és bölcsődefelújítási program megvalósítására, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program, „TOP-6.2.1-15 Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú felhívása nyújt lehetőséget. A Kertvárosi Óvoda Székhely Óvoda (Testvérvárosok tere) és a Kiskuckó Bölcsőde felújítása című pályázat, 437 750 801 forintos, 100 % támogatásintenzitású pályázatának Támogatási Szerződéskötése 2016. szeptember 26-án történt meg.

A fejlesztés során megvalósul az épület IMS szerkezetének megerősítésé, a homlokzati nyílászárók cseréje, a gépészeti és villamos rendszer energetikai korszerűsítése, a falburkolatok cseréje. A beruházás során komplex akadálymentesítés valósul meg, melynek köszönhetően az emeleti szint felvonóval is elérhetővé válik, valamint akadálymentes parkoló is megtörténik.  

Az óvoda csoportszobái és a kapcsolódó öltözők és vizes blokkok megfelelő alapterületűek, de az egyéb helyiségek vonatkozásában nagyon szűkösek a jelenlegi viszonyok, ennek feloldása érdekében az épület földszintjén, a bővül az óvodai terület a fejlesztés során. Itt kap helyet a tornaszoba és a napi működéshez kevésbé kötődő kiszolgáló helyiségek. Az emeleti szinten a mellékhelyiségek földszintre helyezésével felszabaduló területeken az irodáknak és külön foglalkozások helyet adó szobák, terek létesülnek.

A pályázat megvalósítása megkezdődött, jelenleg a kivitelező kiválasztása van folyamatban, melyet követően a felújított intézmény 2018 év elejére készülhet el.

Pécs vezetése bízik benne, hogy a projekt eredményeképpen az intézmény a felújítást követően is nagy népszerűségnek örvend majd a környék lakosai és a pécsiek körében egyaránt.

Csizi Péter országgyűlési képviselő

További híreink

Legfrissebb galériák