FELAVATTÁK A MEGYERI TÉREN KIALAKÍTOTT JÁTSZÓTERET

2020. március 12.

2020. március 12-én Péterffy Attila polgármester avatta fel a TOP-6.3.2-15-PC1-2016-00005 kódszámú, Megyeri tér fejlesztése tárgyú projekt keretében elkészült játszóteret.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt célja, hogy a város jövőjét jelentő gyermekek számára a lehető legtöbb helyen biztosítson megfelelő játszótereket. Ennek érdekében alakította ki korábban a tettyei, a Szilárd Leó parki, valamint a tüskésréti játszóteret, és ezért kezdődött meg a kertvárosi többkorosztályos játszótér építése is.


Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magasház bontását követően, még az előző városvezetés idején határozott úgy, hogy az üres területen új játszóteret alakít ki, a célra a Pécsi Városfejlesztési NZrt. által előkészített pályázatot 2016. augusztus 28. napján nyújtotta be a TOP-6.3.2-15 jelű, Zöld város kialakítása tárgyú felhívásra. A TOP-6.3.2-15-PC1-2016-00005 kódszámú, Megyeri tér fejlesztése című pályázat 100%-os támogatás intenzitás mellett 134.000.000 forint támogatásban részesült a Magyar Államkincstártól, mint közreműködő szervezettől.


A projekt kapcsán meghirdetett kivitelezési közbeszerzési eljárás 2 alkalommal eredménytelenül zárult le, a harmadik alkalommal Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata bruttó 39 millió forint saját forrást biztosított a sikeres lezáráshoz. A kivitelezést a nyertes ajánlattevő RPSC Holding Kft. 2019. augusztus 21-én kezdte meg.

A pályázat keretében a Megyeri tér és a Hungária út között egy teljesen új közpark kialakítása történt meg, melyen megvalósult a köztéri világítás és térfigyelő rendszer kiépítése is. A tér kialakítása során 415 m² aszfaltos járdaépítés, 745 m² térburkolatú járda felület lerakása történt meg a növénytelepítés mellett. A parkban összesen 2357 m² fű, valamint 38 db fa és 912 db cserje telepítésére került sor a projektnek köszönhetően. A park legnagyobb attrakciójaként a Magasház helyén egy teljesen új játszóteret építtetett a város. Ennek fő eleme a 3 éves kortól használható, több, mint 11 méter hosszú, 7 méter széles játszóvár. A játékelem az eredeti tervekben nem szerepelt, ezt a módosítást a jelenlegi önkormányzat eszközölte, hogy a tér minél szélesebb közönséget tudjon kiszolgálni. A játszótéri elemek mindegyikét ütéscsillapító gumiburkolatra telepítette a kivitelező. A használók kényelme és komfortérzete érdekében 11 pad, 4 szemetes, 6 állásos kerékpártároló és egy ivókút is helyet kapott a területen.

A térhez kapcsolódó új parkolóban 4 autó elektromos töltésére lesz lehetőség, továbbá 2 db akadálymentes parkolót is kialakíttatott az önkormányzat.

A játszótérhez kapcsolódóan a tér dél-keleti sarkában egy büfé és illemhely is helyet kapott, amelynek a liciteljárást követően várhatóan nyár elején lehet bérlője.

A TOP-6.3.2-15-PC1-2016-00005 kódszámú, Megyeri tér fejlesztése című pályázat átadását 2020. március 12-én tartotta meg az önkormányzat Pécs polgármestere és a sajtó jelenlétében.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata bízik benne, hogy a kialakított játszótér mind a szülők, mind a gyermekek tetszését elnyerik, és hosszú távon szolgálja majd a városlakókat.

További híreink

Legfrissebb galériák