Lezárással kapcsolatos információk: Fenntartható közlekedésfejlesztés – A Belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése”

2020. március 5.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata „TOP-6.4.1-16-PC1-2017-00003 – Fenntartható közlekedésfejlesztés – A Belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése” tárgyú projektében kíván közlekedésfejlesztési és kerékpáros létesítményfejlesztési tevékenységet végezni.

 

A projekt előkészítését követően 2020 márciusában kezdetét veszik a kivitelezési munkálatok. Előzetes egyeztetések alapján a következő korlátozások várhatók a fejlesztési területen:

I.szakasz kivitelezési munkálatai 2020. március 9. és március 27. közötti időszakban

(Munkakezdés 2020.03.09-én)

Elsőként a Vállalkozó az I. szakaszon fog felvonulni. Az I. szakasz a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca keleti és nyugati oldali járdáját érinti a Nagy Lajos király útja és a Rákóczi út közötti terület egyes szakaszain. A fejlesztés során új térköves járda, illetve taxidroszt készül, továbbá átépíti a kivitelező a meglévő szegélyeket. A kivitelezési tevékenység ideje alatt a Bajcsy-Zsilinszky utca – Nagy Lajos király útja csomópontból csak déli irányba tudnak áthaladni a központból érkező gépjárműveknek, a jobbra kanyarodás időszakaszosan tiltva lesz, a kanyarodó sávot lezárják. Az utcában a gyalogosforgalom alakulásáról folyamatosan táblákon nyújt információt a kivitelező.

A Bajcsy-Zsilinszky utcában az építési munkák idején nem fognak megállni a helyi buszjáratok. A buszmegálló pótlásaként ideiglenes buszmegálló létesül a Rákóczi út 39B szám előtt. A gyalogosforgalom a kihelyezett tájékoztató táblák szerint közlekedhet.

A Centrum parkoló keleti oldali útcsatlakozásának használata a kivitelezés ideje alatt biztosított lesz.

A munkálatok a fejlesztési terület déli végpontján is elindulnak. Az Ipar utcától délre a meglévő kerékpárút burkolatfelújítására is sor fog kerülni, de a gyalogos és kerékpáros forgalom számára az áthaladás biztosított lesz.

A 2020. március 30-tól várható korlátozásokról későbbiekben adunk részletes tájékoztatást.

  • Ideiglenes korlátozás térképi ábrázolása

    2020. március 5.

További híreink

Legfrissebb galériák