GYERMEKOROVOSI RENDELŐK KIALAKÍTÁSA KEZDŐDÖTT MEG URÁNVÁROSBAN

2020. február 7.

2020. február 3-án a munkaterület átadás-átvételi eljárással megkezdődött a TOP-6.6.1-16-PC1-2017-00002 kódszámú, Uránvárosi rendelő kialakítása tárgyú projekt kivitelezése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017-ben több egészségügyi infrastruktúra fejlesztést célzó beruházásra nyújtotta be pályázatát „TOP-6.6.1-16 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” tárgyú felhívás keretében. A nyertes pályázatoknak köszönhetően már elkészült az új Kertvárosi Rendelőintézet, a Mikszáth Kálmán utcai gyermekorvosi rendelő, a Vasas B utcai fogászati és háziorvosi rendelők, Vasas Mázsaház utcai gyermekorvosi és háziorvosi rendelők, Hird Pázsit utcai háziorvosi rendelő, mely helyszíneken már zavartalanul folyik a páciensek ellátása. Az újhegyi Főtéren található két felnőtt háziorvosi rendelő szintén elkészült, a használatbavételi eljárásuk folyamatban van, várhatóan 2020. március hónap végén átadásra kerülhetnek. A Hird, Zengő utcai gyermekorvosi rendelő kialakítása és a Bittner Alajos utcai felnőtt rendelő felújítása pedig 2020 januárjában megkezdődött.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt célja volt, hogy egyeztetve az egészségügyi szakemberekkel, valamint mérlegelve a lakossági igényeket, minden városrészben valósítson meg rendelőket érintő fejlesztéseket, ennek alapján még az előző városvezetés 2017. július 19. napján nyújtotta be a TOP-6.6.1-16-PC1-2017-00002 kódszámú, Uránvárosi rendelő kialakítása tárgyú pályázatát. A Közreműködő Szervezet a projekt megvalósítására bruttó 234 370 000 Ft támogatást ítélt meg.

A pályázat magában foglalja a Pécs, Kőrösi Cs. S. utca 1/1 ingatlanon található régi, jelenleg használaton kívüli iroda épület teljekörű felújítását és bővítését. A fejlesztés során megvalósul a teljes villamos és gyengeáramú rendszer kiépítése a mai kor igényeinek megfelelően, tovább az épület rácsatlakoztatásra kerül egy új távhőközpontra. Az új rendelőintézet lift beépítésével akadálymentessé válik, mindemelett akadálymenetes mosdó és parkoló kialakítására is sor kerül. Az új rendelőintézet összesen 497 m² alapterületen kerül kialakításra a szükséges rendelő, vizsgáló, tanácsadói helyiségekkel.

A földszinten 249 m²-en összesen 3 orvosi rendelő és hozzájuk tartozó 3 adminisztrációs helyiség elhelyezése történik meg, melyek 3 gyermekorvosi ellátási körzetnek biztosítanak ellátást. Szintén a földszinten kerül kialakításra egy nagy közös betegváró, babakocsi tároló, 1-1 db WC és akadálymentes WC, személyzeti öltöző és mosdó, valamint az új távhőellátást biztosító hőközponti helyiség. A pályázatnak köszönhetően az épületen új műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre, megfelelő árnyékolással, továbbá megvalósul a tető szigetelése, a belső burkolatok, belső nyílászárók cseréje.

Az ingatlan emeletén összesen 237 m²-en 6 db védőnői munkacsoport és tanácsadó építése valósul meg, 1-1 db WC és akadálymentes mosdó, egy nagy váró, babakocsi tároló, közösségi helyiség, és személyzeti öltöző és mosdó kialakítása mellett. Annak érdekében, hogy az emelet mind a babakocsisok, mind a mozgáskorlátozottak számára megfelelő módon megközelíthető legyen az épület nyugati oldalán lift kerül kialakításra.

A projekt keretében nem csak az épület fejlesztése valósul meg, hanem a telken belül sor kerül 8 db parkoló kialakítására, valamint 3 db kerékpártáróló telepítésére is, melyek mellett a város kiemelt figyelmet fordít a zöldállomány bővítésére, melynek keretében 5 db fa ültetésé, gyepesítés és cserje ültetés valósul meg.

A pályázat eredményeképpen a városrész 3 db gyermekorvosi rendelővel és 11 védőnő elhelyezését biztosító védőnői szolgáltató egységgel gazdagodik. A kivitelezés kapcsán a munkaterületet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a kivitelezési közbeszerzést elnyerő Szabadi és Társa Kereskedelmi és Építőipari Szolgáltató Kft. részére 2020. február 3. napján adta át.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kéri a kivitelezés időtartama alatt a környéken élőknek őszig tartó türelmét.

További híreink

Legfrissebb galériák