MEGKEZDŐDIK A BITTNER ALAJOS UTCAI FELNŐTT ÉS A HIRD ZENGŐ UTCAI GYERMEK HÁZIORVOSI RENDELŐ FELÚJÍTÁSA

2020. január 13.

2020 első két hetében a „TOP-6.6.1-16-PC16-2017-00001 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Pécsett” tárgyú projekt keretében megkezdődött a Bittner Alajos utcai felnőtt háziorvosi rendelő és Hird, Zengő utcai gyermekorvosi rendelő kivitelezése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017-ben nyújtotta be pályázatát a „TOP-6.6.1-16 Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” tárgyú felhívásra. A TOP-6.6.1-16-PC1-2017-00001 kódszámon regisztrált, „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Pécsett” című pályázat 7 db rendelő felújítását célozta meg. A közreműködő szervezet a pályázat megvalósításához 690.000.000 forintot biztosított.


A pályázat révén már elkészült a Mikszáth Kálmán utcai gyermekorvosi rendelő, a Vasas B utcai fogászati és háziorvosi rendelők, Vasas Mázsaház utcai gyermekorvosi és háziorvosi rendelők, Hird Pázsit utcai háziorvosi rendelő, mely helyszíneken már zavartalanul folyik a páciensek ellátása. Az újhegyi Főtéren található két felnőtt háziorvosi rendelő szintén elkészült, a használatbavételi eljárásuk folyamatban van, várhatóan 2020. március hónap végén átadásra kerülhetnek.


A pályázat keretében 2020 januárjának első két hetében két további helyszínen indul meg a kivitelezés, Hirden a Zengő utcában új gyermekorvosi rendelő építése, valamint Pécsett a Bittner Alajos utcában a felnőtt rendelő felújítása kezdődött meg az alábbi műszaki tartalommal:


A Hird, Zengő utcai gyermekorvosi rendelő kialakítása a 2020. január 7. napján a munkaterület-átadással kezdődött meg. A projekt keretében  a Hirdi Óvodával egy telken új gyermek háziorvosi rendelő és védőnői szolgálat működéséhez szükséges épület kialakítása történik meg. Az épületben a külön működéshez szükséges védőnői szolgáltatás ellátásához kapcsolódó védőnői tanácsadó helyiség, mosdó-wc és váró kerül kialakításra. A gyermek háziorvosi rendelőhöz kapcsolódóan rendelő, vizsgáló váró, személyzeti és beteg mosdó-wc, valamint akadálymenetes mosdó kerül kiépítésre, mely a védőnői hálózathoz tartozó épületrészt is kiszolgálja. Az új épületrészben a mai kor igényeinek megfelelő gépészeti, villamos és gyengeáramú rendszer telepítése történik meg, továbbá a szükséges parkoló és akadálymentes parkoló és mentő beálló is a területen fog elhelyezkedni. A rendelő épület a meglévő óvodával egy területen, mégis teljesen elkülönítve épül meg, így az óvoda mindennapi működésétől elkülönítve fog működni. A kivitelezési időtartam 6 hónap. A beruházás összköltsége 68.691.243 Ft+ÁFA.


A Bittner Alajos utcai felnőtt rendelő kialakítása a 2020. január 13. napján a munkaterület-átadással kezdődött meg. A projekt keretében bővítésre kerül a régi felnőtt házi orvosi rendelő épülete. A bővítés a meglévő épületrészen belül valósul meg új épületrész hozzáépítése nélkül. Az épület új helyiségekkel bővül, mint például akadálymentes és női wc, személyzeti öltöző, wc, közlekedő teakonyhával és egy személyzeti bejárat. A meglévő funkciójú helyiségek, mint például váróterem, rendelő, férfi és személyzeti wc-k megmaradnak, de az épületen belül más elrendezésben. Megtörténik az épület teljes körű belső felújítása (gépészeti, villamos és gyengeáramú rendszere is), valamint akadálymentesítése is. A rendelő előtti részen akadálymenetes parkoló kialakítására is sor kerül. A kivitelezés időtartam 120 nap. A beruházás összköltsége 40.971.151 Ft+ÁFA.


Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata vezetése bízik benne, hogy az elkészült és folyamatban lévő beruházások révén az érintett lakosság egészségügyi szolgáltatások terén tapasztalt komfortérzete nagy mértékben növekszik.

További híreink

Legfrissebb galériák