Lakossági nyílt nap a Zsolnay Negyedben

2011. november 3.

A nyílt nap célja a Zsolnay gyár területének megújítását célzó beruházás eredményeinek - a felújított és újonnan épített épületek- bemutatása. A bejárás során a vendégek megismerhetik az Alkotó Negyedet, többek között az É78 elnevezésű épületet is, melyben 400 fős ültettet, illetve 800 fős álló koncertek szervezésére nyílik lehetőség.

A nyílt nap alkalmából nem csak az Alkotó Negyed bemutatására kerül sor, hanem az egykor a család lakhelyéül szolgáló,- az elmúlt évtizedekben igazgatósági épületként működő- Míves Negyed egyedülálló épületeinek a bejárására is lehetőség nyílik. A Míves Negyedben az érdeklődők megtekinthetik a felújított Eozin kávézó teljesen egyedülálló tereit, az Apostolos termet, és a Német szobát.

A vezetett séták 2011. november 5- én, szombaton 10, 11, 12, 13, 14, és 15 órakor indulnak. A bejárás gyülekező pontja a Pirogránit udvar, mely Zsolnay Negyed Major utcai bejárata felől közelíthető meg.

A bejárást követően az érdeklődőknek lehetőségük nyílik megtekinteni az É78 nevű épület próbarendezvényét, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. és a Dél- Dunántúli Építész Kamara által szervezett Grand Pari(s)- Párizs Vízió 2030 című kiállítást, mely a francia főváros városfejlesztési terveit mutatja be – interaktív módszerek segítségével- 2030-ra vonatkozóan. A kiállítás látogatása ingyenes.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és kíváncsi városlakót! A részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges. A rendezvényen való részvétel ingyenes, ám az üzemeltetésre már átadott épületekbe jegyet kell váltani (Zsolnay Mauzóleum, Gyugyi- gyűjtemény).

További híreink

Legfrissebb galériák