MEGKEZDŐDIK A KODÁLY ZOLTÁN UTCAI ÓVODA FELÚJÍTÁSA

2020. április 9.

2020. április 15. napján a munkaterület átadás-átvételi eljárással megkezdődik a TOP-6.5.1-16-PC1-2018-00007 kódszámú, Kodály Zoltán utcai Óvoda energetikai fejlesztése tárgyú projekt kivitelezése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a Kodály Zoltán utcai Óvoda felújítását célzó pályázatát 2018 nyarán, még az előző városvezetés idején nyújtotta be. A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. által összeállított, TOP-6.5.1-16-PC1-2018-00007 kódszámú, Kodály Zoltán utcai Óvoda energetikai fejlesztése tárgyú pályázat 100%-os támogatásintenzitás mellett bruttó 87.757.000 Ft támogatásban részesült.

Az önkormányzat a kivitelezési közbeszerzés érvényes lezárása érdekében bruttó 21 millió forint saját forrást biztosított, melynek köszönhetően kerülhetett sor a szerződéskötésre a nyertes ajánlattevő Szabadi és Társa Kereskedelmi és Építőipari Kft.-vel.

Az elsősorban energetikai munkálatokat tartalmazó, a főépületet és a tornatermet egyaránt érintő beruházás során megvalósul a homlokzati hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, akadálymentesítés, a villámvédelem, valamint a fűtés korszerűsítése. A fejlesztés a főépület minimális átalakítását vonja maga után, ugyanis a keleti oldali bejáratnál kap helyet az akadálymentes mosdó. A kivitelezés a főépületen összesen 447 m²-en történik meg a homlokzati hőszigetelés, 455 m² falfestés, 38 db homlokzati nyílászáró cseréje valósul meg a villámvédelem, akadálymentes rámpa, mosdó kiépítése mellett. A tornaterem esetében 8 db új homlokzati nyílászáró kerül felhelyezésre, megtörténik a kopolitüveg bontása, 842 m²-en valósul meg a homlokzati hőszigetelés, valamint a padlásfödém hőszigetelése és a festés. A két helyiségben összesen 41 db radiátor cseréje történik meg, továbbá az ingatlanon napelemes rendszert telepít a kivitelező.

A munkaterület átadása kapcsán Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vállalkozó egyeztetést folytatott, tekintettel a kialakult járványhelyzetre. A Szabadi és Társa Kereskedelmi és Építőipari Kft. jelezte a város számára, hogy a járványügyi helyzet kapcsán rögzített előírások maximális betartása mellett a munkálatokat megkezdené, melyhez Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata hozzájárult, különös tekintettel arra, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetben az óvodában nem folyik pedagógia munka. A felek a munkaterület átadását 2020. április 15. napjára tűzték ki.  A kivitelezés várhatóan ősz elejére készülhet el teljes egészében.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a kivitelező által vállalt járványügyi biztosítékok betartását a 2020. április 15. napján induló kivitelezés során folyamatosan ellenőrizni fogja.

További híreink

Legfrissebb galériák