MEGKEZDŐDIK A KÖZTÁRSASÁG TÉRI ÓVODA FELÚJÍTÁSA

2020. április 9.

2020. április 15-én a munkaterület átadás-átvételi eljárással megkezdődik a TOP-6.5.1-16-PC1-2017-00004 kódszámú, Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvodájának energetikai korszerűsítése tárgyú projekt kivitelezése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő ingatlanokat, elsősorban közintézményeket fejlessze, energetikailag korszerűsítse. A cél érdekében a város az elmúlt években a „TOP-6.5.1 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívásra 13 pályázatot nyújtott be, 6 óvodák és bölcsődék felújítását (Kodály Zoltán Utcai Óvoda, Nagy Jenő Utcai Óvoda, Ajtósi Dürer Utcai Óvoda és Cseperedő Bölcsőde, Keleti Városrészi Óvoda Pákolitz István Utcai Tagóvoda, Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvoda, Zöldliget Bölcsőde).

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvodájának felújítását célzó pályázatát 2017 nyarán, még az előző városvezetés idején nyújtotta be. A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. által összeállított, TOP-6.5.1-16-PC1-2017-00004 kódszámú, Városközponti Óvoda Köztársaság Téri Tagóvodájának energetikai korszerűsítése tárgyú pályázat 100%-os támogatásintenzitás mellett bruttó 175.000.000 Ft támogatásban részesült.

Az Önkormányzat a 2019 tavaszán megindított kivitelezési közbeszerzés kapcsán 2020 márciusában írta alá a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződést, a KŐHÁZ Építőipari és Beruházási Zrt.-vel, mely kivitelező részére a munkaterület 2020. április 15-én kerül átadásra. A munkaterület átadása kapcsán Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a vállalkozó egyeztetést folytatott, tekintettel a kialakult járványhelyzetre. A KŐHÁZ Építőipari és Beruházási Zrt. jelezte a város számára, hogy a járványügyi helyzet kapcsán rögzített előírások maximális betartása mellett a munkálatokat megkezdené, melyhez Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata hozzájárult, különös tekintettel arra, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetben az intézményben nem folyik óvodapedagógia munka.

A beruházás során a tetőszerkezet energetikai szempontú fejlesztésé történik meg a régi hullámpalák visszabontásával és új rétegrend kialakításával. A pályázat keretén belül új napelemek kerülnek elhelyezésre a tetőn, az új villámvédelmi rendszer mellett. A projektnek köszönhetően 137 db külső homlokzati nyílászáró cseréje történhet meg, mely mellett a magastetőkön 525 m²-en kerül sor hő és hangszigetelésre. Az épület hőszigetelése 580 m²-en történik meg belső vagy külső oldali hőszigetelési technikával.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a kivitelező által vállalt járványügyi biztosítékok betartását a 2020. április 15. napján induló várhatóan ősszel befejeződő kivitelezés során folyamatosan ellenőrizni fogja.

További híreink

Legfrissebb galériák