ZAJLIK A BELVÁROS ÉSZAK-DÉLI TENGELYE KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSE TÁRGYÚ PROJEKT FIZIKAI MEGVALÓSÍTÁSA

2020. április 20.

2020. március 9-én a munkaterületátadás-átvételi eljárással megkezdődött a TOP-6.4.1-16-PC1-2017-00003 kódszámú, „A belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése” tárgyú projekt kivitelezése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata célja, hogy a kerékpárhálózatát bővítse, a kerékpáros közlekedést biztonságosabbá tegye a városon belül, a hálózatot a lehető legnagyobb mértékben összefűzze, valamint hogy a fejlesztésekkel kapcsolatos lezárások, forgalomkorlátozások kapcsán részletes tájékoztatást adjon a lakosság számára.

„A belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése” tárgyú kivitelezés kapcsán 2020. április 20. és május 3. között a következő lezárásokra és forgalomkorlátozásra kell számítani:

A Centrum parkoló Bajcsy Zsilinszky utca felőli bejáratának lezárására kerül sor új taxidroszt, árurakodó, valamint járda burkolatának építése miatt. A Centrum parkoló megközelítésének javítása érdekében megnyitásra kerül a Centrum parkoló a Jókai utca irányából. A parkoló megközelítésére, illetve elhagyására továbbra is üzemelni fog a parkoló déli oldali, Nagy Lajos király útja felöli útcsatlakozása.

A Centrum parkolóban meglévő taxidroszt változatlan helyen üzemelhet az építés ideje alatt. A taxidroszt zsákutcaként, kizárólag a taxiforgalom számára lesz gépjárművel megközelíthető.

A Nagy Lajos király útja és Centrum parkoló, valamint a Forrás Üzletház és a Rákóczi út között folytatódik a szegély- és burkolatépítési munka. A gyalogforgalom áthaladása minden esetben munkaterületen kihelyezett - az aktuális munkavégzésnek megfelelő - táblák szerint történik.

Az Ipari utcától délre rövidesen befejeződnek a meglévő kerékpárút felújítási munkálatai. A gyalogos és kerékpáros forgalom áthaladása minden esetben a munkaterületen kihelyezett - az aktuális munkavégzésnek megfelelő - táblák szerint történik.

A projekt a belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztésére, ennek keretében a Bajcsy Zsilinszky utca kerékpárosbarát fejlesztésére és az Ipar utca - Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződés közlekedésbiztonsági szempontú átalakítására irányul. „A belváros észak-déli tengelye közlekedésfejlesztése” című projekt által fejlesztett szakasz a Siklósi úti felüljáró melletti – jelenleg gyalogos – szintbeli vasúti átkelőhelytől indul. Az északi-déli kerékpáros közlekedési folyosó kiépítése érdekében a labirintkorláttól az Ipar utca keresztezésével kerékpársávok kialakítása történik meg a Bajcsy Zsilinszky utcán a Nagy Lajos király útja és a Rákóczi út keresztezésével a Kossuth térig.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett útvonalakon közlekedők mindennapjait. Ezzel együtt is a tisztelt pécsiek türelmét kérjük a beruházás megvalósítása során.

További híreink

Legfrissebb galériák