2020. SZEPTEMBER 22-ÉN BEFEJEZŐDIK A CENTRUM PARKOLÓ I. ÜTEMÉNEK FELÚJÍTÁSA

2020. szeptember 16.

2020. szeptember 21-én befejeződik a Centrum-parkoló I. ütemének felújítása a TOP-6.3.2-15-PC1-2016-00007 kódszámú, „Az Ifjúsági-ház és a Centrum-parkoló fejlesztése” projekt keretében.

2020. június 15-én megkezdődött a Centrum-parkoló I. ütemének fejlesztése. A munkálatok miatt a parkoló jelentős része lezárásra került, amely megnehezítette a belvárosban közlekedők életét, ezért az Önkormányzat célja az volt, hogy lehetőség szerint a leginkább lecsökkentse a kivitelezés időtartamát.
A munkálatok során a Strabag Építő Kft-vel a felmerült problémákat gyorsan és szakszerűen sikerült megoldani, továbbá a kivitelező nagy létszámú dolgozót és gépparkot vonultatott fel a helyszínen, így a tervezett határidő előtt be tudta fejezni a parkoló I. ütemének kivitelezését. Az útügyi hatóság segítségével a szükséges forgalomba-helyezési eljárást is rövid idő alatt sikerült lefolytatni, így a korábban 2020. október 1-re tervezett átadás már 2020. szeptember 22. napján megtörténik, azaz szeptember 22-én 6:00-tól az I. ütem keretében elkészült parkolórész megnyílik a közforgalom előtt.
Az I. ütemben érintett területen 162 db új, aszfaltozott útról megközelíthető térköves parkolóhely került kialakításra, amely mellett az elektromos autók töltését biztosító parkolóhelyek is bővültek. A parkolók mellett a környező terület is megújult. A környező járdák új térburkolatot kaptak, jelentősen megnövekedett a zöldfelület aránya is, továbbá LED-es közvilágítási rendszer kiépítése is megtörtént.
A 2020. szeptember 22-én a felújított parkoló átadásra kerül, és ezzel egyidőben megkezdődik a beruházás II. ütemének kivitelezése, amely alatt a lakosságnak a következő korlátozásokra, lezárásokra kell majd számítania:

  • A Kereskedők Háza és az Ifjúsági Ház előtti terület lezárásra kerül mind a gyalogos, mind a gépjármű forgalom előtt.
  • A korábban ideiglenes jelleggel megnyitott Jókai utcai behajtó megszüntetésre kerül, a parkolót csak déli irányból, azaz a Nagy Lajos király útja felől lehet megközelíteni.
  • A Centrum-parkoló megközelítésére kizárólag a Nagy Lajos király útjáról keleti irányból van lehetőség. A párhuzamosan futó projektek kivitelezése 2020. október közepéig zárul le, akkortól biztosított lesz a Nagy Lajos király útja nyugati irányából történő bekanyarodás a Centrum-parkolóba.
  • Déli irányból gépjárművel a felújított parkoló bejáratáig lehet közlekedni, az út további része lezárásra kerül.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területen parkolók mindennapjait, a beruházás során a lakosság türelmét kéri.
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

További híreink

Legfrissebb galériák