ELKÉSZÜLT A VERESS ENDRE UTCAI RENDELŐINTÉZET FELÚJÍTÁSA

2020. szeptember 4.

A műszaki átadás-átvételi eljárással lezárult a TOP-6.5.1-16-PC1-2018-00006 kódszámú, Veress Endre utcai rendelő energetikai felújítása tárgyú projekt kivitelezése.

A beruházás a „TOP-6.5.1 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívás keretében valósult meg, melyre Pécs városa „Veress Endre utcai rendelő energetikai felújítása” címen nyújtotta be pályázatát 2018-ban. A TOP-6.5.1-16-PC1-2018-00006 kódszámon regisztrált pályázathoz bruttó 417.259.000 Ft támogatást ítélt meg a támogató hatóság.

A kivitelezési közbeszerzést elnyerő RPSC Holding Kft. által 2019 őszén megkezdett kivitelezés keretében az épület homlokzatán 2890 m² felületen 14 cm vastagságú kőzetgyapot hőszigetelés került elhelyezésre, új villámvédelemvédelmi rendszer kiépítése mellett. Az épületen 348 db új korszerű műanyag nyílászáró beépítésére került sor, a déli oldalon lamellás árnyékolóval. A lapostetőre 24 cm vastagságú hőszigetelés került telepítésre 1180 m² felületen, valamint új PVC vízszigetelés került felhelyezésre zárórétegként. A rendelőintézet energetikai korszerűsítése során korszerű lámpatestek elhelyezése történt meg az ehhez kapcsolódó elektromos vezeték cseréjével egyetemben. Összesen 757 db új LED lámpa került elhelyezésre a korszerűtlen lámpatestek helyett a rendelőkben és a folyosókon, továbbá 80 db kijáratmutató és 126 antipánik-lámpatest került az épületben elhelyezésre.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2019. december 10-i Önkormányzati ülésén úgy határozott, hogy a kivitelezési szerződésben opciós tételként szereplő 50 KWp napelem rendszer lapostetőre történő telepítését, valamint a komplett tűzjelző rendszer kiépítését is megrendeli a vállalkozótól. A döntés eredményeképpen az épület üzemeltetési lehetőségei komplexebbé és olcsóbbá váltak.

A kivitelezés teljes költsége 358.362.194 Ft+ÁFA összeget tett ki, melyből az Önkormányzat által biztosított önerő 42.232.194 Ft+ÁFA. Pécs Megyei Jogú Város előírása és kérése szerint a kivitelező a munkálatokat végig úgy hajtotta végre, hogy a rendelőintézetben a járóbeteg ellátás zavartalanul tudott működni. Az orvosi ellátással párhuzamosan végrehajtott kivitelezés kapcsán mind a rendelőintézetet üzemeltető Egyesített Egészségügyi Intézet munkatársai, mind a páciensek részéről nagy fokú türelmet és megértést tapasztalt Pécs Megyei Jogú Város vezetése és a kivitelező is, melyet ezúton is szeretnének megköszönni.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata bízik benne, hogy a felújított rendelőintézet elnyeri a pécsiek tetszését, valamint, hogy az energetikai felújítás révén az intézmény üzemeltetésére fordítandó költségek csökkenek.

További híreink

Legfrissebb galériák