ÚJABB MÉRFKÖLDKŐHÖZ ÉRKEZTEK A VÁROSI FEJLESZTÉSEK A DÉLI IPARI PARKBAN

2020. július 22.

Befektetői igények szerint kialakított infrastruktúra fejlesztés és új munkacsarnok átadására került sor 2020. július 22-én a Déli Ipari Park városi tulajdonú területén.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat kiemelt célja, hogy a téréség munkaerő kapacitását figyelembe véve telepítsen meg Pécsett új ipari befektetőket vagy segítse a már városban működők cégek bővítési, fejlesztési szándékait. A beruházás ösztönzés alapfeltétele a megfelelő infrastruktúra kínálat, melynek érdekében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megkezdte a rendelkezésére álló ipari területek tematikus fejlesztését, melyre első körben két pályázat keretében nyílt lehetősége.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.1.1-16-PC1-2017-00002 kódszámú „Infrastruktúrafejlesztés a pécsi Déli Ipari Parkban” című pályázat keretében összesen 985.211.000 Ft támogatást nyert el. A támogatási összegből a befektetői igények kielégítése érdekében megvalósult a Déli Ipari parkban található városi tulajdonú területek közművesítése, azaz az ivóvíz és szennyvíz bekötése, a csapadékvíz elvezetés megoldása, a gáz és az áramhálózat kiépítése. A teljes kínálat érdekében fejlesztésre került a Déli Ipari Park úthálózata, illetve buszmegálló és parkoló építése is megvalósult. A pályázat biztosított lehetőséget a területen megvalósítandó, illetve már megvalósított munkacsarnokok kialakításához, közműbekötéséhez.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának a TOP-6.1.1-16-PC1-2017-00003 kódszámú „Üzemcsarnok építés a Pécsi Déli Ipari Parkban” című pályázat keretében 1 045 458 636 Ft. Ft támogatást nyert el. A projekt keretében megtörtént a 2 hektár területen 4.500 m²–es ipari csarnok került kialakítása, egy kb.800 m²–es magas raktárral és ahhoz kapcsolódó expediáló raktárterülettel, két kamion dokkolóval. A szociális blokk és az iroda kétszintes, 770 m² hasznos alapterülettel valósult meg. A területen elhelyezésre került egy 1000 kW teljesítményű trafóház, valamint parkolók akadálymentes parkolóval. Az épületeket belső aszfalt utakkal lehet elérni a főút felől. A csarnok biztonsága érdekében kialakításra került egy 600 m³-es felszíni tűzoltásra szolgáló víztároló és egyben egy záportároló. A terület északi része tartalékterület, amely alkalmas további fejlesztésre. A területen személygépkocsi, motorkerékpár, és kerekpár tároló kiépítése is megtörtént a több műszakos üzem működéséhez.

Az Önkormányzat célja, hogy ne csak a területeket készítse elő, hanem sikeres befektetés ösztönzési tevékenység keretében azokat értékesítse, kiadja. A TOP-6.1.1-16-PC1-2017-00003 kódszámú „Üzemcsarnok építés a Pécsi Déli Ipari Parkban” című pályázat keretében elkészült csarnoképület számára Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata már talált bérlőt, a pécsi illetőségű MATRO Kft.-vel került sor a bérleti szerződés megkötésére.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata bízik benne, hogy a már lezárult és a még folyamatban lévő ipari fejlesztései révén, valamint a város és környéke által kínált munkaerő potenciállal vonzó befektetési célponttá válhat.

További híreink

Legfrissebb galériák