LEZÁRULT A KERTVÁROSI TÖBBKOROSZTÁLYOS JÁTSZÓTÉR KIALAKÍTÁSA

2020. június 24.

2020. június 24. napján a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárásával befejeződik a TOP-7.1.1-16-HERFA-2018-00008 kódszámú, Kertvárosi többkorosztályos játszótér kialakítása tárgyú projekt fizikai megvalósítása.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a fejlesztési politikája során kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az egyes városrészekbe tervezett fejlesztések megfeleljenek a lakossági igényeknek, melyek közül Kertvárosban az egyik legjelentősebb egy új, nagy méretű, minden korcsoport igényeit kiszolgáló közösségi tér, játszótér kialakítása volt.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a cél elérése érdekében a Pécsi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában kérte kulcsprojektként nevesíteni egy nagyméretű kertvárosi játszótér kialakítását. A kérés eredményeképpen tudott az Önkormányzat pályázatot benyújtani a Pécsi Helyi Akciócsoport TOP-7.1.1-16-H-076-4 kódszámú felhívására.

Az Önkormányzat bruttó 100 millió forint támogatást nyert el a Nagy Ferenc tér, Szabó Ervin tér, és Tildy Zoltán utcák által lehatárolt 23913/26 helyrajzi számú, 4,4195 hektáros közterületi területen megvalósuló fejlesztésre. A sikeres megvalósítás érdekében a közbeszerzési eljárás lezárásakor PMJVÖ további bruttó 28 871 643 Ft forrást biztosított a beruházáshoz.

A 2020. januárban megkezdődött kivitelezés 2020. június 24. napján a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárásával befejeződik.

A projekt keretében megvalósult a többkorosztályos játszótér fejlesztése, amely több korcsoport számára biztosít aktív kikapcsolódást a 16 db EU szabványnak megfelelő játékkal. A játszótér területén elhelyezésre kerültek pihenő padok (16 db), árnyékolót adó napvitorlák (11 db) és új telepítésű fák is (8 db). A fejlesztés által tervezett értékek védelmét szolgálja a világításrendszer, mely napelemes kialakítású. A park déli oldalán felnőtt fitnesz gépek kerültek telepítésre, továbbá a játszótér mellett egy street workout pálya is helyet kapott.

A játszótér mellett körbekerített fedett beállóval rendelkező kutyafuttató került kialakításra. A közelben lévő hőközpont déli oldalán kialakításra került egy kiszolgáló funkciókkal ellátott rendezvénytér. Az épület mellett akadálymentes parkoló telepítése is megtörtént.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat bízik benne, hogy a többkorosztályos játszótér mind a gyermekek, mind a felnőttek igényeit kielégíti és új szinterévé válhat a kertvárosi közösségek fejlődésének.

További híreink

Legfrissebb galériák