AZ URÁNVÁROSI GYERMEKOROVOSI RENDELŐ HASZNÁLATBAVÉTELI ENGEDÉLYE VÉGLEGESSÉ VÁLT

2020. december 14.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt célja, hogy egyeztetve az egészségügyi szakemberekkel, valamint mérlegelve a lakossági igényeket, minden városrészben valósítson meg rendelőket érintő fejlesztéseket. 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelt célja, hogy egyeztetve az egészségügyi szakemberekkel, valamint mérlegelve a lakossági igényeket, minden városrészben valósítson meg rendelőket érintő fejlesztéseket. Mindezek alapján még az előző városvezetés 2017. július 19. napján nyújtotta be a TOP-6.6.1-16-PC1-2017-00002 kódszámú, Uránvárosi rendelő kialakítása tárgyú pályázatát. A Közreműködő Szervezet a projekt megvalósítására bruttó 234 370 000 Ft támogatást ítélt meg. A fejlesztéshez az önkormányzat önerővel is hozzájárult, mintegy bruttó 60,2 millió Ft-tal.


A pályázat magában foglalta a Pécs, Kőrösi Cs. S. utca 1/1 ingatlanon található régi, korábban használaton kívüli iroda épület teljeskörű felújítását és bővítését is. A fejlesztés során a teljes villamos és gyengeáramú rendszer kiépítése megvalósult a mai kor igényeinek megfelelően, továbbá az épületet rácsatlakoztatták egy új távhőközpontra. Az új rendelőintézet egy lift beépítésével akadálymentessé vált, mindemellett akadálymentes mosdót és parkolót is kialakítottak. Az újonnan kialakított intézmény összesen 497 m² alapterületű, amely rendelkezik a szükséges rendelőkkel, vizsgáló és tanácsadói helyiségekkel.

A földszinten 249 m²-en összesen 3 orvosi rendelőt és hozzájuk tartozó 3 adminisztrációs helyiséget alakítottak ki, amelyek 3 gyermekorvosi ellátási körzetnek biztosítanak teret. Ugyancsak a földszinten található egy nagy közös betegváró, babakocsi tároló, 1-1 db WC és akadálymentes WC, személyzeti öltöző és mosdó, valamint az új távhőellátást biztosító hőközponti helyiség. A pályázatnak köszönhetően az épület új műanyag nyílászárókat kapott, megfelelő árnyékolással, továbbá megvalósult a tető szigetelése, a belső burkolatok és a belső nyílászárók cseréje is.

Az ingatlan emeletén összesen 237 m²-en 6 db védőnői munkacsoportot és tanácsadó helyiséget, 1-1 db WC-t és akadálymentes mosdót, egy nagy várót, babakocsi tárolót, közösségi helyiséget, személyzeti öltözőt és mosdót alakítottak ki. Annak érdekében, hogy az emelet mind a babakocsisok, mind a mozgáskorlátozottak számára megfelelő módon megközelíthető legyen, az épület nyugati oldalán liftet építettek be.

A projekt keretében nemcsak az épület fejlesztése valósult meg, hanem a telken belül 8 db parkoló és 3 db kerékpártáróló megépítése is. Mindezek mellett a város kiemelt figyelmet fordított a zöldállomány bővítésére, melynek keretében 5 db fa ültetése, gyepesítés és cserje ültetés történt meg.

A pályázat eredményeképpen a városrész 3 db gyermekorvosi rendelővel és 11 védőnő elhelyezését biztosító védőnői szolgáltató egységgel gazdagodott.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata bízik benne, hogy az elkészült beruházások révén az érintett lakosság egészségügyi szolgáltatások terén tapasztalt komfortérzete nagy mértékben növekszik.
 

További híreink

Legfrissebb galériák