MEGKEZDŐDÖTT A MISINA ÖTLEBÖRZE PÁLYÁZATAINAK ÉRTÉKELÉSE

2020. október 5.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020. augusztus 18-án a TOP-6.1.4-15-PC1-2016-00002 kódszámú, Misina tető fejlesztése című projektben nyilvános ötletbörzét hirdetett a lakosság számára. 

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.1.4-15-2016-00002, a Misina tető fejlesztése projekt kapcsán nyílt ötletbörzét hirdetett a lakosság részére a Misina tető hatékony fejlesztése érdekében.


A pályázat célja az volt, hogy a város lakói ne csak általános véleményt tudjanak megfogalmazni a fejlesztéssel kapcsolatban, hanem saját észrevételeikkel, javaslataikkal és ötleteikkel tevékeny részeseivé is váljanak a hatékony pécsi beruházásoknak. Lehetőség szerint nyújtsanak javaslatokat a Misina tetőhöz kapcsolódó beruházások alakítására és olyan fejlesztés jöjjön létre, amely nemcsak folyamatosan vonzza látogatókat, de gazdaságilag is fenntartható és illeszkedik a befogadó környezethez. A végső cél olyan építészeti, környezetrendezési fejlesztés kialakítása, amelynek révén az épület és annak környezete egész évben használható a pécsi lakosság és a turisták által egyaránt.


A Misina Ötletbörze 2020. szeptember 30-ai benyújtási határidejére összesen 35 darab ötletterv érkezett. A beérkezett ötlettervek szakmai szempontrendszer alapján történő véleményezését a Zsűri megkezdi, amely alapján várhatóan október közepéig kihirdeti a nyerteseket, akik 100.000 Ft díjazásban részesülnek.


A nyolcfős bíráló bizottság tagjai: Karlovecz Zoltán – Pécs Város Főépítésze, Prof. Dr. Medvegy Gabriella – a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karának dékánja, Szilasi Tamás – erdőgazdálkodási vezető és Kirsching János – karbantartási részlegvezető a Biokom Nonprofit Kft. részéről, Ripszám István – a Mecsekerdő ZRt. vezérigazgatója, Vincze Csilla – a civil szféra képviselője, Pelényi Margit és Dévényi Sándor építészek – a pécsi Tervtanács állandó tagjai.

További híreink

Legfrissebb galériák