ELINDULT A BÁNKI DONÁT UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA FELÚJÍTÁSA

2021. január 25.

2021. január 25-én a munkaterület átadás-átvételi eljárással elindult a TOP-6.5.1-16-PC1-2017-00001 azonosítószámú, Bánki Donát Utcai Általános Iskola energetikai korszerűsítése tárgyú projekt kivitelezése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő ingatlanokat, elsősorban közintézményeket fejlessze, energetikailag korszerűsítse. A cél érdekében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a „TOP-6.5.1 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívásra a Bánki Donát Utcai Általános Iskola energetikai korszerűsítésére vonatkozó pályázatát 2017-ben nyújtotta be. A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. által összeállított, TOP-6.5.1-16-PC1-2017-00001 azonosítószámú, Bánki Donát Utcai Általános Iskola energetikai korszerűsítése című projekt 100%-os támogatásintenzitás mellett, bruttó 691 200 000 Ft támogatást nyert el. Vállalkozóval a kivitelezési szerződés aláírására 2020. december 4-én került sor.

A felújítandó épületben 8 évfolyamos általános iskola működik, az intézmény magába foglal egy uszodaépületet és egy tornateremet is. A fejlesztés keretében a teljes épületegyüttes energetikai korszerűsítése kerül megvalósításra. A projektnek köszönhetően a korszerűtlen külső homlokzati nyílászárók új korszerű nyílászárókra lesznek cserélve, az épület külső falazataira és tetőszerkezetére hőszigetelés kerül és vandálbiztos termofejekkel ellátott radiátorok kerülnek elhelyezésre. Az épületre napelemes rendszer kerül telepítésre.

Az utólagos hőszigetelés, az új korszerű nyílászárók, a fűtési korszerűsítés, továbbá a napelemes rendszer az iskola energiafelhasználásának csökkenését fogja eredményezni, továbbá javul az épületben a komfortérzet. A korszerűsítés során a régi árnyékolók helyére új árnyékolók kerülnek elhelyezésre. Az alagsorban található helyiségekben hővisszanyerős ventilátorok kerülnek elhelyezése. Új akadálymentes parkoló, akadálymentes WC létesül, továbbá infokommunikációs jelek is elhelyezésre kerülnek. A tető felújítása miatt az épületre új villámvédelmi rendszer kerül kiépítésre.

Az Önkormányzat a fejlesztéshez nettó 42 523 804 Ft + ÁFA önerőt biztosít, amelynek segítségével a pályázatból nem támogatható, de az épület korszerűsítéséhez kapcsolódó, további tevékenységek is megvalósulnak. Ennek keretében tűzjelző rendszer kerül kiépítésre, a meglévő homlokzati klímák helyére a lapostetőn új berendezések kerülnek elhelyezésre. Az iskola rossz állapotban lévő kültéri lépcsője is felújításra kerül, továbbá a teljes épület belső festése is megvalósul.

További híreink

Legfrissebb galériák