Zajlik az élet az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvodában

2011. szeptember 29.

Az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda IMS szerkezetű épületének kiürítéséről 2008. augusztusában döntött Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az iskola és óvoda ideiglenesen más- más kertvárosi (ANK, Baptista Imaház,) intézményben kapott helyet.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata az iskola felújításnak érdekében pályázatott nyújtott be, a Környezeti és Energetikai Operatív Program „Épületenergetikai fejlesztések és a közvilágítás korszerűsítése” tárgyú felhívásra. A pályázat 139 604 098 forint támogatásban részesült, a megvalósításához Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a pályázat bruttó 46 534 699 forint összegű önerején felül, az épület IMS szerkezetének teljeskörű felújításához szükséges bruttó 342 909 175 forintot is biztosította.

Az intézmény augusztus elején, a műszaki átadás- átvétel lezárultát követően kezdte meg a visszaköltözést. 2011. szeptember 5-én került sor a Pécs, Megyervárosi Iskola Illyés Gyula Általános Iskola és Óvodája hivatalos- protokolláris átadóval, gyerekműsorokkal, épületbejárással egybekötött- átadó rendezvényére.
Gyengéné László Valéria, az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda új igazgatónője elmondta, hogy a visszaköltözés hatalmas minőségi változást hozott mind a diákok, mind a tanárok életében. Az igazgatónő kifejtette, hogy a felújított termek sokkal komfortosabbak és világosabbak, az új környezetben a diákok is könnyebben odafigyelnek az oktatókra. A felújított étteremben elegendő hely jut az óvodások és iskolások számára is. Az iskola vezetője megjegyezte, hogy a felújítás lehetővé teszi – mint pl.: a megújult mosdókban felszerelt mozgásérzékelő lámpák- az energiatakarékosságot is.

Az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda területén a kivitelezés után sem álltak le a „szépészeti” beavatkozások, hiszen az iskola diákjai szeptember 5-én fát is ültettek az udvarban, továbbá a szülői munkaközösség és a tanári kar szeptember 17-én társadalmi munkában rendbetette az intézmény sportpályáját.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. – mint a projekt menedzsmentszervezete- büszke arra, hogy részese lehetett az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda felújításának és bízik benne, hogy a megújult épület még sokáig szolgálja a pécsi kisovodásokat és diákokat.

További híreink

Legfrissebb galériák