Megkezdődött a Liszt Ferenc Zeneiskola energetikai fejlesztése

2021. június 23.

2021. június 21-én, a munkaterület átadás-átvétellel elindult a TOP-6.5.1-16-PC1-2018-00011 azonosítószámú, Liszt Ferenc Zeneiskola energetikai fejlesztése tárgyú projekt kivitelezése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a tulajdonában lévő ingatlanokat, elsősorban közintézményeket fejlessze, energetikailag korszerűsítse. E cél érdekében 2018. július 25-én a „TOP-6.5.1 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívásra a PMJVÖ megbízásából a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. pályázatot nyújtott be a Liszt Ferenc Zeneiskola energetikai felújítására. A TOP-6.5.1-16-PC1-2018-00011 azonosítószámú projekt a 2018. november 26-án kelt támogató döntés értelmében 100%-os támogatási intenzitással 57 785 000 Ft európai uniós támogatásban részesült. A 2021. április 21-én lezárult eredményes közbeszerzési eljárást követően, 2021. májusában írták alá a kivitelezési szerződést.

A beruházás során az épület energetikai korszerűsítése valósul meg. Az energetikai felújítás keretén belül új homlokzati hőszigetelő rendszert helyeznek el. Az épület lábazata nedvességálló hőszigetelést kap.

Az intézmény meglévő kapcsolt gerébtokos ablakai vetemedettek, elavultak, ezért cseréjük feltétlenül szükséges. A beruházás keretében egyedi, a régi architektúrát követő, korszerű, új nyílászárókat építenek be.  A Széchenyi 2020 programnak köszönhetően a Rákóczi úti díszes főbejárati ajtó felújítása is megtörténik a projekt keretein belül.

A Liszt Ferenc Zeneiskola épületének padlásfödéme hőszigetelést kap, a homlokzati hőszigeteléssel egyidejűleg pedig az ereszcsatornákat is felújítják. 

Mindezek együttesen nagyban elősegítik azt a törekvést, hogy a lehető legnagyobb energia megtakarítás keletkezzen a megújított épületben.

Az új ablakok legyártása jelenleg már folyamatban van. Amint elkészülnek az új nyílászárók, elkezdődik az épület homlokzatának felállványozása. Emiatt a Rákóczi úti járdának a zeneiskola épülete előtt lévő szakaszát ideiglenesen lezárják, a gyalogosok a szemközti oldalt használhatják.

A munkálatok tervezetten 6 hónapig tartanak az intézmény megközelíthetőségének folyamatos biztosítása mellett.

További híreink

Legfrissebb galériák