Jó ütemben haladnak a Liszt Ferenc Zeneiskola felújítási munkálatai

2021. szeptember 10.

Ütemezetten haladnak a kivitelezési munkálatok

Pécsett 1788 óta van szervezett zeneoktatás. 1952-ben, a Pécsi Zenekonzervatórium kettéválása után jött létre a Liszt Ferenc Zeneiskola, mint alsófokú művészetoktatási intézmény. Az egyéni képzés mellett kamaraegyüttesek, vonós- és fúvószenekar biztosítja a növendékek szakmai fejlődését.

Az önálló intézményből 1952 óta nagyon sok neves zenei személyiség került ki, közülük többen világhírű művészek, országos szaktekintélyek: Jandó Jenő Kossuth-díjas zongoraművész; Ligeti András hegedűművész – karmester; Eötvös József gitárművész; Balog József klarinétművész és sokan mások, az ország vezető szimfonikus zenekarainak megbecsült tagjai, zeneoktatási intézményeinek – így a Liszt Ferenc Zeneiskolának is – kiemelkedő tanárai.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. 2018. július 25-én a „TOP-6.5.1 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívásra nyújtott be pályázatot a Liszt Ferenc Zeneiskola energetikai felújítása címmel. 2021. június 21-én, a munkaterület átadás-átvétellel indultak meg a kivitelezési munkálatok.

A Liszt Ferenc Zeneiskola Rákóczi úti épületének energetikai fejlesztése keretében 2021. szeptember közepére befejeződik a korábbi vetemedett, gerébtokos ablakok új, korszerű nyílászárókra történő cseréje. Mindezek mellett már elkészült az intézmény északi és nyugati homlokzatának hőszigetelése is. Ezek együttesen elősegítik azt a törekvést, hogy a lehető legnagyobb energia megtakarítás keletkezzen a megújított épületben.

Mivel az iskolában már elkezdődött a 2021/22-es tanév, így a kivitelezési munkálatok ütemezetten zajlanak, fokozott figyelemmel az iskola zavartalan működésére.

A felújított intézmény mind a gyermekek, a szülők, mind a pedagógusok igényeit ki fogja elégíteni, amelynek révén tovább folytatódik a Liszt Ferenc Zeneiskolában megszokott magas színvonalú szakmai munka.
 

További híreink

Legfrissebb galériák