Hamarosan megkezdődnek a települési mélyvonal projekt harmadik ütemének munkálatai

2021. december 17.

2021. végén zárulnak a TOP-6.3.3-15-PC1-2016-00005 azonosítószámú, Pécs települési mélyvonal csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése tárgyú projekt 1-0-0 főgyűjtő csapadékvíz-csatornával, a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szennyvíz gyűjtőcsatorna korszerűsítésével és az ivóvíz gerincvezeték cseréjével kapcsolatos II. ütemének kivitelezési munkálatai.

December végére befejeződik a Veress Endre utcai rendelő keleti oldalán lévő kisebbik parkolóban az olajfogók és csapadékvíznyelők elhelyezése. 2022. január elejétől megkezdődnek a nagy parkolóban is a kivitelezési munkálatok. A parkolót nem zárják le teljesen, de részleges korlátozásokra, elzárt területekkel számolni kell. A parkoló használata részben biztosított lesz, hogy a lakosság számára a lehető legtöbb parkolóhely rendelkezésre álljon a kivitelezés ideje alatt is.

A Veress Endre utcai szakaszon a munkálatok nyugatabbra tolódnak. 2022. januárjának harmadik hetében a Babits Gimnázium előtti területet (az útpálya déli oldalát) lezárják, mellette jelzőlámpás forgalomirányítás várható. A Páfrány utca keleti kijáratánál a Veress Endre utca felé a lezárás teljesen megszűnik.

2022. január elején – előreláthatólag – 10 napra pontszerűen lezárják ásra kerül az Ybl Miklós utca és a Veress Endre utca északkeleti sarkát. Ezt követően az Ybl Miklós utcában délről észak felé haladva, mintegy 50 méteres szakaszokban folytatódik a munka. A kivitelezés az útpadka vonalában történik majd, és mivel a tömegközlekedési járművek bekanyarodása a Veress Endre utca felől ezáltal nem lesz lehetséges, ezért az Ybl Miklós utcát az Építők útja kereszteződéstől a Veress Endre utcáig egyirányúsítják északról déli irányba. Az ellenkező irányú forgalmat a Berze Nagy János utca Veress Endre utca és az Építők útja közötti szakaszának délről északra történő egyirányúsításával vezetik el.

Az Ybl Miklós utca és a Veress Endre utca északkeleti sarkánál kialakított befogadóval párhuzamosan a Szilárd Leó park területén lévő parkolóban is megkezdődnek a munkálatok. A parkolót nem zárják le teljesen,  de részleges korlátozásokra, elzárt területekkel számolni kell. A parkoló használata korlátozottan biztosított lesz, hogy a lakosság számára a lehető legtöbb parkolóhely rendelkezésre álljon a kivitelezés ideje alatt is.

Ugyanezen munkálatokkal párhuzamosan zajlik a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. víziközmű rekonstrukciója. Az ivóvíz-hálózaton tervezett felújítás véget ért, a Veress Endre utca alatt futó szennyvíz gyűjtővezeték cseréje januárban a Páfrány utcai kereszteződés után, a gimnáziumnál folytatódik tovább.

A közforgalmi utakon, a korlátozások területén 30 km/ó sebesség korlátozás és parkolási tilalom is érvényben lesz. A fent leírt korlátozások előreláthatólag 2022. január elejétől február végéig lesznek érvényben.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területet használók mindennapjait, a beruházás során a lakosság megértését és türelmét kéri.

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.

További híreink

Legfrissebb galériák