Elérték az 50 százalékos műszaki készültséget a települési mélyvonal csapadékvíz elvezetési projekt és a víziközmű-rekonstrukció kivitelezési munkálatai

2022. január 31.

2022. január közepén a TOP-6.3.3-15-PC1-2016-00005 azonosítószámú, Pécs települési mélyvonal csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése tárgyú projektben az 1-0-0 főgyűjtő csapadékvíz-csatornával kapcsolatos kivitelezési munkálatok elérték az 50 százalékos műszaki készültséget.

 

Az 1-0-0 főgyűjtő csapadékvíz-csatorna kivitelezési munkálatai és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. ezzel párhuzamosan zajló víziközmű rekonstrukciója során 2022. január végéig az alábbi munkálatok történtek meg.

Kiépítették az Új-Füzes ároknál (a Megyeri úti felüljáró északi lábánál) egy 50 m3-es csapadékvíz-tároló medencét és vízkivételi műtárgyat, valamint ugyanitt megépültek a csapadékvíz vezetékek betorkoló elemei az Új-Füzes árokba. Innen indult el az új csapadékvíz főgyűjtő vezetékek kiépítése nyugati (1-0-0) – a Veress Endre utca, illetve északi (1-0-0 B) – a Péchy Blanka tér irányába.

Kiépítették a Péchy Blanka téren keresztül a Szivárvány Gyermekház előtti csatlakozó aknáig, a jégpálya keleti és északi oldalán található 1-0-0 B 280 méteres szakaszán.

Az Új-Füzes ároknál megtörtént a betorkolások mederburkolása és a szervízlépcső elhelyezése, a vízkivételi műtárgy gépészeti berendezésekkel ellátása, illetve az eszközök villamos betáplálása.

A Veress Endre Utcai Rendelőintézet keleti oldalán található kis és nagy parkoló csapadékvíznyelőit is elhelyezték és rákötötték a hálózatra. Az aszfaltozás technológiai okokból az időjárás függvényében, feltehetően csak tavasszal fog megvalósulni.

A Veress Endre utca keleti oldalán elkészült az Új-Füzes ároktól nyugati irányban a csapadékvíz elvezető 150 méteres szakasza, amelynek aszfaltozása is lezajlott.

Az Ybl Miklós és Szőnyi Ottó utcák közötti szakaszon 300 méter hosszan újult meg az ivóvíz gerincvezeték, a Veress Endre utca alatt futó szennyvíz gyűjtővezeték cseréje pedig az eredeti ütemterv szerint folytatódott.

A kivitelezési munkálatokkal érintett útszakaszok és a kapcsolódó forgalmi rend

Az Ybl Miklós utca és a Veress Endre utca északkeleti sarkánál kialakított befogadóval párhuzamosan a Szilárd Leó park területén lévő parkolóban már lassan befejeződnek a munkálatok. A parkolóban részleges korlátozásokkal, elzárt területekkel előreláthatólag számolni kell még február első napjaiban. A parkoló használata korlátozottan továbbra is biztosított lesz, hogy a lakosság számára a lehető legtöbb parkolóhely rendelkezésre álljon a kivitelezés ideje alatt is.

Február második hetében az Ybl Miklós utcában délről észak felé haladva, mintegy 50 méteres szakaszokban folytatódik a munka. A kivitelezés az útpadka vonalában történik majd, s mivel a tömegközlekedési járművek bekanyarodása a Veress Endre utca felől ezáltal nem lesz lehetséges, ezért az Ybl Miklós utca az Építők útja kereszteződéstől a Veress Endre utcáig egyirányú lesz észak-déli irányban. Az ellenkező irányú forgalom a Berze Nagy János utca, Veress Endre utca és az Építők útja közötti szakaszának délről északra történő egyirányúsításával zajlik majd.

A közforgalmi utakon, a korlátozások területén 30 km/órás sebességkorlátozás és parkolási tilalom is érvényben lesz.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területet használók mindennapjait, a beruházás során továbbra is a lakosság megértését és türelmét kérik.

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.

 

További híreink

Legfrissebb galériák