Friss hírek a települési mélyvonal csapadékvíz elvezetési projekt és a víziközmű-rekonstrukció kivitelezési munkálatairól

2022. február 8.

Jó ütemben zajlanak a TOP-6.3.3-15-PC1-2016-00005 azonosítószámú, Pécs települési mélyvonal csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése tárgyú projektben az 1-0-0 főgyűjtő csapadékvíz-csatornával és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szennyvíz-gyűjtőcsatorna korszerűsítésével kapcsolatos kivitelezési munkák.

Az Ybl Miklós utcában február 7-től délről észak felé haladva, mintegy 100 méteres szakaszon kezdődtek meg a munkálatok. A csapadékvíz-csatorna az út keleti tengelyébe kerül. A kivitelezés az útpadka vonalában történik majd, s mivel a tömegközlekedési járművek bekanyarodása a Veress Endre utca felől ezáltal nem lesz lehetséges, ezért az Ybl Miklós utcát az Építők útja kereszteződéstől a Veress Endre utcáig egyirányúsítják északról déli irányba. Az ellenkező irányú forgalmat a Berze Nagy János utca, Veress Endre utca és az Építők útja közötti szakaszának délről északra történő egyirányúsításával vezetik el.

Előreláthatólag február 21-től a csapadékvíz-csatorna kivitelezési munkálatok miatt a Szőnyi Ottó utcát lezárják, az zsákutcává válik, így megközelítése csak a Páfrány utca felől lesz lehetséges.

A helyreállítási munkálatokat követően a Műjégpálya előtt, a Veress Endre utca déli oldalán lévő korlátozások nyugati irányba tolódnak, ezáltal a lezárt szakasz rövidebb lesz.

A közforgalmi utakon, a korlátozások területén 30 km/órás sebességkorlátozás és parkolási tilalom is érvényben lesz.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területet használók mindennapjait, a beruházás során továbbra is a lakosság megértését és türelmét kéri.

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.

További híreink

Legfrissebb galériák