Megkezdődött az új pécsi vásárcsarnok épületének műszaki átadás-átvétele

2022. március 21.

2022. március 16. napjával kezdetét vette a több ütemben történő műszaki átadás-átvételi folyamat első üteme a TOP-6.1.3-15-PC1-2016-00002 azonosítószámú, Új pécsi vásárcsarnok megépítése tárgyú projektben.

A megindított eljárás a Vásárcsarnok épületére, valamint annak közvetlen közúti kapcsolataira terjed ki, azaz a Vásárcsarnokra, illetve a mellette elhelyezkedő Ipar utcai körforgalomra, Ipar utcai buszmegállóra és az épület keleti oldala mellett található 47 férőhelyes parkolóra.

A projekt keretében megvalósítandó további műszaki tartalmak szerződés szerinti ütemezéssel készülnek továbbra is. Külön eljárás keretében fog lezajlani a külső, északi oldali fedett piactér, illetve a Bajcsy-Zsilinszky utcai buszmegálló áthelyezése. Az ezekkel kapcsolatos lakossági és bérlői igények megvalósítását az eredeti szerződés módosításával, többlet műszaki tartalomként rögzítették, a kivitelező a módosított szerződés alapján végzi ezeket a munkálatokat. 

A vásárcsarnok és a körforgalom, illetve a parkoló építése hatósági engedélyek szerint történt, így ezek műszaki átadásának lezárását követően - tervezetten április közepén - indulnak el a használatbavételi és forgalomba helyezési eljárások. A hatósági engedélyezési eljárások során kiadott engedélyek jogerőre emelkedését követően költözhetnek be a bérlők a csarnokba, és erre az időpontra megtörténik a régi vásárcsarnok előtti buszmegálló áthelyezése is az új épület elé.

További híreink

Legfrissebb galériák