Ünnepélyes keretek között adták át az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvodát

2011. szeptember 5.

Az intézményt a munkatársak, diákok, kisóvodások már 2011. szeptember 1-én - 3 év távollét után- birtokba vehették, ám a hivatalos átadó ünnepségre csak szeptember 5-én 9 órakor került sor.

A rendezvénnyel egybekötött sajtótájékoztatón Nagy Csaba alpolgármester elmondta, hogy az iskola visszaköltözéséig (kiköltözés, bérleti díjak, beruházás, visszaköltözés), a város közel 600 millió forintot fordított az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvodára. Az alpolgármester örömét fejezte ki, az iskola „hazaköltözése” felett, továbbá köszönetet mondott a kivitelező gyorsságáért, a tanárok és szülők türelméért. Nagy Csaba elmondta, hogy az intézmény energetikai besorolása a kivitelezés során G-ről (áltagos) B-re módosult (alapkövetelménynél jobb), és az épület hő vesztesége a felére csökken, ami éves szinten 4 millió forint megtakarítást eredményezhet. Kővári János országgyűlési képviselővel közösen labdákat és további sporteszközöket adományoztak az iskolának és az óvodának.

Kővári János a kertvárosi körzet országgyűlési képviselője, kifejtette, hogy a környéken lakók, szülők, és diákok számára mekkora fontossággal bír az iskola felújítása, egyúttal örömét fejezte ki a beruház környezetbarát jellege miatt is.

Dr. Merza Péter a beruházás projektmenedzsment feladataival megbízott Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a köszönetnyilvánítások mellett elmondta, hogy a projekt közel 140 millió forintnyi európai uniós forrást is tartalmazott.

Magvasi Ágnes az Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda igazgatónője köszönetet mondott a felújításban tevékenyen résztvevőknek: a városnak, a képviselőknek,a kivitelező Épkar Zrt.-nek, a mérnököknek, tervezőknek, az Oktatási és Kulturális Referatúrának, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-nek, az Illyés Gyula Általános Iskolát és Óvodát ideiglenesen befogadó intézményeknek.

A felújított és kibővítet aulában tartott, hivatalos megnyitó ünnepséget - a protokoll vendégek beszédein felül- kisóvodások és alsósok műsora is díszítette, a későbbiekben a diákokat a Bóbita Bábszínház műsora és arcfestés, lufihajtogatás várta.

A projektben aktívan közreműködő Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. reméli,hogy az energetikai szempontból a város és a régió egyik legkorszerűbb intézményévé vált Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda sokáig szolgálja majd a környéken lakók, iskolások, ovisok és szülők érdekeit.

További híreink

Legfrissebb galériák