Átadják a forgalomnak az új pécsi Vásárcsarnok előtti új buszmegállót

2022. július 20.

Átadásra kerül az új buszmegálló.

2022. július 8-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt az új pécsi vásárcsarnok. A projekt részeként a régi vásárcsarnok melletti területen új parkolóhelyeket, illetve rakodási helyeket alakítottak ki, továbbá a korábbi taxidroszt is átalakult. A beruházás során a bérlőkkel és a lakossággal folytatott egyeztetések alapján felmerült annak az igénye, hogy a régi vásárcsarnok előtti buszmegálló áthelyezése az új épület megnyitását követően feltétlenül szükséges az új vásárcsarnok a jobb és könnyebb megközelíthetősége érdekében.

Július közepére a Bajcsy-Zsilinszky utcában lévő, a régi épület nyugati oldalán létesült buszmegálló áthelyezése megtörtént. Az új vásárcsarnok nyugati oldalánál egy új buszmegálló létesült a hozzá kapcsolódó forgalomtechnikai beruházásokkal. Emellett új buszvárót alakítottak ki, és áthelyezték a korábbi megállóban már megszokott dinamikus utastájékoztató táblát is.

Az új buszmegállót július 22-én adják át a forgalom számára, így aznap üzemkezdettől a Vásárcsarnok elnevezésű megálló érintésével közlekedő autóbusz járatok már az új autóbuszmegállóban állnak meg. Így az új vásárcsarnok egy sokkal közelebbi megállóval lesz elérhető a pécsiek számára.

További híreink

Legfrissebb galériák