Ideiglenesen változik a forgalmi rend a Régészeti Múzeum környezetében

2022. szeptember 2.

2022. szeptember 19-től kezdődően előreláthatólag 2023. májusáig megváltozik a forgalmi rend a Régészeti Múzeum közelében lévő utcák esetében.

A Pécs, Széchenyi tér 12. szám alatti Régészeti Múzeum felújítása a Pécsi Városfejlesztés Nonprofit Zrt. koordinálása mellett már 2022. május eleje óta zajlik. Az épület bejáratának mérete miatt a kivitelezéshez kapcsolódó deponálás eddig az épület déli és keleti oldalán történt, a keleti oldalon a járda és a parkolósáv (taxi droszt), a déli oldalon a járda igénybevételével.

A felújítás kivitelezését végző vállalkozó a nagymértékű daruzás és anyagmozgatás miatt a munkálatok gördülékeny folytatása érdekében kérte az épület előtt a rendelkezésükre álló építési terület bővítését a kivitelezés tervezett végéig, 2023. májusáig. A BIOKOM Nonprofit Kft. a vállalkozó kérését a forgalomtechnikai tervvel együttesen Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Városfejlesztési és Kommunális Bizottsága elé terjesztette, amely azt a 2022. augusztus 24-ei ülésén elfogadta és jóváhagyta.

Az ideiglenes forgalmi rend 2022. szeptember 19-től 2023. májusáig

A múzeum és a dzsámi között csak a gyalogos közlekedés lesz biztosított. Mivel a gyalogos és kerékpáros forgalom együtt nem haladhat (a gyalogosok számára 1,5 m széles járdát biztosítanak), ezért a kerékpárosok számára a kijelölt útvonal a dzsámi déli oldalán halad.

A gépjárművek közlekedése a Hunyadi István utca – Káptalan utca – Szepesy Ignác utca – Janus Pannonius utca útvonalon keresztül lesz lehetséges az alábbiak szerint:
• a Káptalan utca Hunyadi István utca és Szepesy Ignác utca közötti szakasza kétirányúvá válik,
• a Szepesy Ignác utca forgalmi rendje megfordul, az utca a Káptalan utca felől a Janus Pannonius utca felé válik egyirányúvá.

A Hunyadi István utca felől az utca elejére a „Szembejövő forgalom elsőbbsége” táblát, a Szepesy Ignác utca kereszteződésébe az „Elsőbbség a szembejövő forgalommal szemben” táblát helyeznek ki.

A személyautó forgalom, illetve a taxi forgalom a Hunyadi István utca – Káptalan utca – Szepesy Ignác utca útvonalon tudja elérni a Széchenyi teret, ehhez a Szepesy Ignác utca az eddigivel ellenkező irányban lesz egyirányú. A buszközlekedést, ezen belül is a 44-es helyi járatú autóbusz útvonalát nem érinti az ideiglenes forgalmi rend. A módosítás által a védett övezet keleti és nyugati része között mindkét irányban biztosított marad a gépjárművel való átközlekedés.

A vállalkozó a Széchenyi téri rendezvények idején biztosítja a terület zavartalan megközelítését.

Kérjük a tisztelt pécsieket, a területen élőket, valamint az arra közlekedőket, hogy a kivitelezési munkálatok ideje alatt fokozott körültekintéssel és türelemmel közlekedjenek.

 

További híreink

Legfrissebb galériák