Szeptember 13-tól indulhat a Multifunkcionális sportcsarnok és uszoda, valamint az uszodához kapcsolódó aquapark építéséhez kapcsolódó tervpályázatok beadása

2022. szeptember 8.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 138/2022. (V. 31.) sz. határozatában döntött arról, hogy a – Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által a Modern Városok Program keretében – Tüskésrét területén megvalósítandó aquapark tervpályázati eljárás előkészítésével és lebonyolításával a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-t bízza meg. 

A tervpályázattal induló fejlesztés célja az, hogy a Tüskésrét tervezési területen már megvalósult sport- és rekreációs beruházásokhoz illeszkedve – Pécs városának és vonzáskörzetének lakossága számára, nemkülönben turisztikai célpontként is vonzó – komplex szolgáltatás-együttes jöjjön létre.

A funkcionális programnak alapvető elemei az aquapark, az uszoda, a multifunkcionális rendezvénycsarnok és a szálloda, valamint a Tüskésréti-tó, és a felsorolt létesítmények környezetében lévő/kialakuló, publikus használatra szánt közterület. Ez azt jelenti, hogy a pályázat keretében nem csupán az aquapark, az uszoda, a rendezvénycsarnok és a szálloda elsődleges tervezési területen belüli elhelyezésére és kialakítására, hanem – szabadtér-építészeti eszközökkel – a közterület „funkcionális” tagolására, az ott elhelyezett építmények és berendezések körére és karakterére is javaslatot kell adni.

A négy létesítményt úgy kell megtervezni, hogy azok önállóan is megvalósíthatók legyenek, és elkészültüket követően önállóan is működésre és használatba vételre teljeskörűen alkalmasak legyenek.

A nyílt építészeti tervpályázatot 2022. augusztus 2-án hirdették meg. Ehhez kapcsolódóan augusztus 29-én 16 óráig volt lehetőség a kiírással kapcsolatos kérdések feltételére.

Jelenleg a kiegészítő tájékoztatás keretében a kérdések megválaszolása zajlik. Mivel a pályázatok benyújtása a rendszeren belül névtelenül zajlik, ezért az érdeklődők száma még a megbízó előtt sem ismert. Azonban a beérkezett kérdések alapján már jól látható, hogy kiemelt érdeklődés mutatkozik a tervpályázat iránt. A pályázatok benyújtásának határideje 2022. október 27. 12:00 óra.

A beérkezett tervpályázatok bírálati szakasza ezt követően indul meg, a tervpályázat eredményhirdetése még ebben az évben, 2022 végén várható.

További híreink

Legfrissebb galériák