Újabb üteméhez érkezett a Petőfi utcai szennyvízvezeték rekonstrukció kivitelezése

2023. március 23.

2023. április 3-án megkezdődnek a Petőfi utcai szennyvízvezeték-rekonstrukció II. ütemének kivitelezési munkálatai. 

A Petőfi utca Kodály Zoltán utcai körforgalomtól a Kolozsvár utcáig tartó szakaszán öt ütemben újulnak meg a szennyvízvezetékek a KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 azonosítójú, Víziközmű-hálózatok átalakítása, hatékonyságnövelő fejlesztése Pécsett elnevezésű projekt keretében.

II. ütem: 2023. április 3. – 2023. május 19.
Petőfi utca József Attila utca (6. számú főút) és Erreth Lajos utca közötti szakasza

2023. április 2-án befejeződnek a kivitelezési munkálatok a Petőfi utca Nagyvárad utca és József Attila utca közötti területen, így ezen a szakaszon április 3-tól visszaáll az eredeti forgalmi rend. Ebben az időpontban az útburkolat helyreállítása ideiglenesen történik csak meg. Annak érdekében, hogy a Petőfi utca kivitelezésben érintett szakasza egységesen, teljes szélességében új burkolatot kaphasson, az aszfaltozási munkákat nyáron végzi el a kivitelező. A József Attila utca felől április 3-tól folytatódik a Petőfi utcai szennyvízvezetékek rekonstrukciója.

A kivitelezés előreláthatóan 7 hetet vesz majd igénybe, a munkálatok várhatóan május 19-ig tartanak.

A szennyvízvezeték-rekonstrukció ezen a szakaszon teljes útlezárás mellett valósul meg annak érdekében, hogy minél gyorsabban haladhasson a felújítás, a lehető legrövidebb ideig zavarva a közlekedést. Az út közepén, 3 méteres mélységben futó fővezetéket korszerű béleléses technológiával cserélik a szakemberek, az ingatlanok bekötéseinek felújítását az út két oldalán párhuzamosan, egyszerre végzik.

A gyalogos forgalom a felújítással érintett szakaszon az utca két oldalán haladhat.

A Megyeri tér és a 6-os számú főút csomópontban a keleti oldali gyalogos átkelőhely ideiglenesen megszűnik a kereszteződés nagyobb forgalomáteresztő képessége érdekében.

A Hungária utcából balra nagyívben, a Madách Imre utcára be lehet kanyarodni. A Madách Imre utcában nem engedélyezett a parkolás.

A korlátozás érinti a 6-os számú főutat is, amely miatt előreláthatólag 2023. május 8-tól Uránváros irányába csak egy sáv lesz járható, a Belváros irányába pedig sávelhúzásra kell majd számítani.

Parkolás

A lezárt szakasz a II-es díjzóna B szektorába tartozik. A II. B szektorra érvényes bérlettel rendelkező Petőfi utcai lakók a szomszédos II. F szektorban (a József Attila, a Petőfi, a Kolozsvár és a Rét utcák által határolt területen) a munkálatok ideje alatt ingyen várakozhatnak.

A kivitelezési munkálatok ideje alatt a kommunális hulladékelszállítás rendje nem változik, a lezárt területre eső konténerek részére ideiglenes tárolóterületek kerülnek kijelölésre (a déli oldalon a Petőfi utca 59. szám előtt, az északi oldalon a Petőfi utca 49. szám előtt) az ürítésük biztosíthatósága érdekében.

Terelőút

  • 6-os számú főút – Jászai Mari utca – Erreth Lajos utca – Petőfi utca, egy irányba,
  • 6-os számú főút – Madách Imre utca – Hungária utca, egy irányba, (ellenkező irányba, a Madách Imre utcából 6-os útra balra tiltott a kanyarodás),
  • Petőfi utca – Hargita utca – Madách Imre utca – 6-os számú út, Pécs nyugat,
  • Petőfi utca – Hargita utca – Megyeri tér – 6-os számú út, Pécs kelet/Pécs nyugat.

 

További információk az alábbi honlapon találhatók: www.pecs.hu/kehop-2-1-11-21-2022-00014
Részletes tájékoztatás a pécsi útfelújításokkal és lezárásokkal kapcsolatban: https://pecsiutfelujitasok.hu/

Táblák kihelyezésével segítjük a kivitelezéssel érintett területen lakók tájékoztatását, a környékbeli vállalkozásokat elektronikus úton és szórólapok segítségével informáljuk.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja a fejlesztéssel érintett területen lakók és a területet használók mindennapjait, köszöni a lakók és a közlekedők együttműködését és türelmét, amellyel segítik a beruházás megvalósulását.

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.

A teljes projekt megvalósítása tervezetten 2023. év végéig tart.

További híreink

Legfrissebb galériák