Kezdődik a Szepesy Ignác utca burkolatának javítása

2023. április 13.

Mint ismert, 2022 májusában indult a Széchényi téri Régészeti Múzeum felújítása. 2022. szeptember 19-től kezdődően az építkezés átmenetileg befolyásolta a gyalogos-, a kerékpáros- és az autós forgalmat a belvárosban. Az ideiglenes forgalmi rend következtében a Szepesy Ignác utcát a korábbiaknál jóval jelentősebb forgalom terhelte, emiatt több helyen burkolatsüllyedések alakultak ki. Az útburkolati károk helyreállítása rövidesen megtörténik, a felújítás rövid ide

A burkolatjavítási munkálatok várhatóan két ütemben valósulnak meg a Szepesy Ignác utcában. A rekonstrukció során cserélik a törött, illetve helyreállítják a kimozdult szegély- és taktilis köveket, a csatornafedelek környezetében megszüntetik a süllyedéseket.

I. ütem április 17. és április 24. között

Az első ütemben a Szepesy Ignác utca déli szakaszának – a Szepesy I. utca 1. számtól a Szepesy I. utca 8-as számig – burkolatjavítása zajlik, amely során teljes szélességében lezárják az utca említett szakaszát. Az útlezárás során az utca észak felől, a Káptalan utca irányából zsákutcává válik.

II. ütem április 24. és május 2. között

A második ütemben a Szepesy Ignác utca északi szakaszának – a Szepesy I. utca 10. számtól Szepesy I. utca 12-es számig (Szent Mór Iskola) – burkolatjavítása zajlik, amely során teljes szélességében lezárják az utca említett szakaszát. Az útlezárás során az utca dél felől, a Széchenyi tér irányából válik zsákutcává.

Az utcában a kivitelezés idejére – mindkét ütemben – ideiglenesen korlátozzák a parkolást, a lezárások miatt a parkolóhely kapacitás csökken. Az érvényes parkolóbérlettel rendelkezők a Káptalan utca déli oldalát használhatják parkolásra, sőt a Káptalan utcában levő, jelenleg használaton kívüli buszmegállót is ideiglenes parkolóhellyé alakítja a BIOKOM. A parkolóbérletek az egész I. övezetben érvényesek. Kérjük az ott lakókat, hogy legyenek tekintettel arra, hogy az utcában ideiglenesen mindkét ütemben kétirányú forgalom lép életbe, ezért a nem megfelelően parkoló autók nehezíthetik a közlekedést.

A munkálatok teljes ideje alatt a Pécsike e-közbringa rendszer továbbra is változatlanul használható lesz. A lezárt területen kérjük, hogy a gyalogosok fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Pécs város vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a Szepesy Ignác utca burkolatának helyreállítása mielőbb megtörténhessen. Köszönjük a lakosság együttműködését és kérjük a pécsiek további türelmét és megértését.
 

További híreink

Legfrissebb galériák