Mecsekaljai Óvoda és Általános Iskola Rácvárosi Óvoda Intézményegységének fejlesztése

2013. május 27.

Nagy Csaba alpolgármester és dr. Hoppál Péter, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke tartott 2013. május 24-én rendhagyó szülői értekezletet a közel 120 millió forintból megújuló Rácvárosi óvodában a projekttel kapcsolatos fejleményekről.

A rendhagyó szülői értekezleten a két országgyűlési képviselő valamint Bíróné Vida Enikő óvodavezető és Egry Dóra, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. fejlesztési igazgatója mutatták be, hogy a jelenleg 128%-os kapacitáskihasználtsággal működő óvodában a Dél-Dunántúli Operatív Program keretein belül meghirdetett pályázat keretében milyen fejlesztések várhatóak.

A 119 322 394 Ft összköltséggel, 100%-os támogatásintenzitás mellett megvalósuló, „A Mecsekaljai Óvoda és Általános Iskola Rácvárosi Óvoda Intézményegységének fejlesztése” című  projektnek köszönhetően az 1940-es évek elején épített óvodában sor kerül a:
• Meglévő épület felújítására,
• Egy új épületrész kialakítására 60 nm-es csoportszobával, öltözőkkel, mosdóval, tároló helyiséggel,
• Tetőtér beépítésére, ahol a tantestület részére kerül kialakításra testületi szoba, gazdasági helyiség, az óvodások részére orvosi szoba kerül kialakításra,
• Eszközök beszerzésére a mindennapos működéshez (asztal, szekrény, tálaló, textília, stb.)
• Udvar felújítására játszótérrel
• 3 darab parkoló kialakítására,
• Komplex (fizikai és info-kommunikációs) akadálymentesítésére.

A városi képviselők ismertették, hogy a fejlesztés előreláthatólag 2013 őszén indulhat meg, a kivitelezés megkezdésétől számított fél éven keresztül az intézménybe járó gyerekek –ideiglenesen- más óvodában kerülnek elhelyezésre.

Az ideiglenes helyszínen történő működéssel kapcsolatban Nagy Csaba alpolgármester és dr. Hoppál Péter bizottsági elnök a szülők és a gyermekek türelmét és megértését kérték. A beszédjében mindkét városatya kitért arra, hogy a fél éves kivitelezést követően a gyermekek a város legjobb infrastruktúrájú óvodájába jöhetnek nap, mint nap.

A projektbemutató sajtótájékoztatóval egybekötve pünkösdi óvodás műsorra is sor került az intézményben. 

A projekttel kapcsolatban a hivatalos nyilatkozattevő Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata részéről Nagy Csaba alpolgármester.

További híreink

Legfrissebb galériák