Új digitális vetítő az Apollo Art Moziban

2013. június 7.

2013. június 7-én ünnepélyes keretek között Halász János kulturális államtitkár jelenlétében avatták fel az Apollo Art Mozi új digitális vetítőgépét.

A pécsi mozi kedvelők régi vágya, hogy a Perczel utcai Apollo Art Moziban új vetítőrendszer üzemeljen. A felmerült igényeknek megfelelően Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a lehetőségek feltárást követően, közgyűlési döntésben kérte fel a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt., hogy készítse el az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt felhívásra az „Apollo Art Mozi digitális fejlesztése” című pályázatot.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt., az üzemeltető Cirko Film- Másképp Alapítvány és a nézők igényei szerint a pályázatot összeállította. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a pályázatot, mely egy 2048x1080 felbontású JPEG 2000 tömörítési formátumú DCI kompatibilis projektor beszerzését tűzte ki célul 11 400 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, melyhez a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötött együttműködési megállapodás alapján a Cirko Film- Másképp Alapítvány 5 100 000 Ft önerőt biztosított.

Az új vetítőgép avatására 2013. június 7-én ünnepélyes keretek között került sor, rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Halász János Kultúráért Felelős Államtitkár Úr, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Képviseletében Nagy Csaba Alpolgármester Úr és Dr. Hoppál Péter az Oktatási és Kulturális Bizottság Elnöke, a Cirko Film – Másképp Alapítvány képviseletében Balassa Péter az Alapítvány Alapítója és Ujlaky András Kurátor Urak vettek részt.

További híreink

Legfrissebb galériák