Zöldfórum a KÉK-Zöld Irodában

2013. június 17.

2013. június 19-én, 17:30 órai kezdettel kerül sor a KEOP-6.2.0/B/09-11-2011-0036 kódszámú „KÉK- Zöld Iroda” című pályázat következő eseményére. A Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület a lakótársaink jobb tájékoztatása érdekében meghirdeti „Zöldfórum” című programsorozatának első eseményét.

A „Zöldfórum” a KÉK-Zöld Iroda projekt lakossági szemléletformáló programja keretében kerül megrendezésre a KÉK-Zöld házban. Az esemény a projekt két éve alatt havi rendszerességgel szerdai napokon 17:30 órától valósul meg. Elsősorban pécsi társasházak, lakóközösségek házmestereit, közös képviselőit és lakossági érdeklődőit várják az esemény házigazdái.

A Zöldfórum célja tájékoztatást nyújtani hétköznapi életünkben megjelenő főként fenntarthatósági, környezettudatos életmódbeli problémákra, és megoldási lehetőségekre. Az előadásokat civil szervezetekkel, hivatali szervekkel, szolgáltatókkal együttműködve valósítják meg a szervezők.


A meghirdetett fórumra előzetes felmerések szerint igen nagy az igény. A lakosság körében felmerülő, a témával kapcsolatos összes kérdésre választ kaphatnak az eseményre ellátogatók. A „Zöldfórum” témáját a lakosság ivóvíz-szolgáltatással, kapcsolatos kérdések köre határozza meg.

A fórum tervezett témái:

- Az ivóvíz-szolgáltatás aktuális helyzete Pécsett
- A lakossági számlázási rendszer (mellékmérők-főmérők)
- A vízfogyasztás fontossága (’csapi víz’, ásványvíz, üdítők)
- A háztartások víztakarékos eljárásai

A programon az előadó a Tettye Forrásház szakembere lesz, aki az esemény végén szívesen válaszol minden, a témával kapcsolatos kérdésre.

A fórum lebonyolítására a KÉK-Egyesület székhelyén, a Melinda utca 10 sz. alatt található épületében kerül sor, szerdán (június 19.) 17:30-kor.

További híreink

Legfrissebb galériák