Folytatódik a Zöldfórum a KÉK-Zöld Irodában

2013. június 24.

2013. június 26-án, 17.30 órakor kerül sor a KEOP-6.2.0/B/09-11-2011-0036 kódszámú „KÉK- Zöld Iroda megvalósítása a Melinda parkban” című pályázat Zöldfórum című programsorozatának első eseményére.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület és az Ökováros - Ökorégió Alapítvány, valamint a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. tisztelettel meghívja Önt, az Új Széchenyi Terv keretében elnyert „KÉK-Zöld Iroda megvalósítása a Melinda Parkban” című nyertes projekt következő eseményére.
 

A Zöldfórum a KÉK-Zöld Iroda projekt lakossági szemléletformáló programja keretében kerül megrendezésre a KÉK-Zöld házban. Az esemény a projekt két éve alatt havi rendszerességgel szerdai napokon 17.30 órától valósul meg, és elsősorban pécsi társasházak, lakóközösségek házmestereit, közös képviselőit és lakossági érdeklődőit várja.
 

A Zöldfórum célja tájékoztatást nyújtani hétköznapi életükben megjelenő főként fenntarthatósági, környezettudatos életmódbeli problémákra, és megoldási lehetőségekre. Az előadásokat civil szervezetekkel, hivatali szervekkel, szolgáltatókkal együttműködve valósítják meg a szervezők.
 

Az második alkalom témája a zaj mint civilizációs ártalom, melyet a BIOKOM Kft. projketmenedzsere, Mindum Károly  segítségével vitathatnak meg az érdeklődők.
A fórumon az alábbiakról esik szó:
- Miként hat ránk a zaj, mik a tűréshatáraink?
- Milyen hatással lehet az emberi szervezetre a hosszan tartó, intenzív zajterhelés?
- Melyek a jellemző zajterhelések Pécsett?
- Elkészült Pécs zajtérképe; hol tekinthető meg, és miről tájékozódhatunk belőle?
- Miként védekezhetünk a túlzott zajterhelés ellen?

További híreink

Legfrissebb galériák