Ökosuli a KÉK-Zöld Irodában

2013. július 1.

2013. július 4-én, 17 órakor kerül sor a KEOP-6.2.0/B/09-11-2011-0036 kódszámú „KÉK- Zöld Iroda” című pályázat Ökosuli felnőtteknek című programsorozatának első eseményére.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület és az Ökováros - Ökorégió Alapítvány, valamint a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. tisztelettel meghívja Önt, az Új Széchenyi Terv keretében elnyert „KÉK-Zöld Iroda” című nyertes projekt következő eseményére.
 

Az Ökosuli felnőtteknek a KÉK-Zöld Iroda projekt lakossági szemléletformáló programja keretében kerül megrendezésre a KÉK-Zöld házban. Az esemény a projekt két éve alatt havi rendszerességgel csütörtöki napokon 17 órától valósul meg, és elsősorban a pécsi felnőtt és fiatal lakosságot várja azon városlakókat, akik érzékenyek Pécs környezeti problémáira, fejlesztési lehetőségekre szűkebb és tágabb környezetükben.
Az Ökosuli célja tájékoztatást nyújtani a hétköznapi életükben megjelenő főként környezettudatos életmódbeli problémákra, a városban zajló fenntarthatóságra törekvő fejlesztésekre és megoldási lehetőségekre a lakosság közvetlen környezetében, otthonában. Az előadásokat civil szervezetekkel, hivatali szervekkel, szolgáltatókkal együttműködve valósítják meg a szervezők.
 

A második alkalom témája: Biopiacok a megyében és az országban – Drága a bio, de megéri?
Az utóbbi években – köszönhetően a zöld mozgalmak aktivitásának és az ezt követő kormányzati felismerésnek - egyre többet hallunk az élelmiszerekben található és ennek következtében elfogyasztásra kerülő mezőgazdasági vegyszermaradékok szervezetre gyakorolt, hosszútávon mindenképpen jelentkező egészségkárosító hatásairól.
 

Többek között ennek hatására számos európai országban is egyre több gazdálkodó tér át a vegyszermentes gazdálkodásra, a piac oldaláról pedig növekszik a biotermékek iránti kereslet. Annak ellenére, hogy lassan beépül a bio élelmiszerek fogalma a köztudatba, mégis sokszor keveset tudunk, hogy miben más ez a termelési mód, hogyan marad a késztermék is bio, és milyen feltételekkel kapja meg az egyes termék a bio minősítést.
 

Az előadás során a biotermékek előállításáról, a megyében működő biopiacokról hallhatunk, valamint országos kitekintést is kapunk.
 

Meghívott előadó Lakatosné Bocz Vanda gazdálkodó, aki vegyszermentes növények felhasználásával állít elő különféle élelmiszereket.

További híreink

Legfrissebb galériák