Búza téri termelői piac a CENTRAL MARKETS projekt támogatásával

2013. október 7.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt., az olaszországi Velence (főpályázó), valamint a szintén itáliai Piedmont Régióval és Torino városokkal, a cseh Ústí Régióval, Krakkó és Pozsony önkormányzataival, a maribori fejlesztési társasággal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi Iparkamarával közösen, 2011 végén nyújtotta be pályázatát az Európai Unió közép-európai piacok revitalizációját megcélzó felhívására.

A Pécsi Városfejlesztési Zrt.-nek és partnereinek célja, hogy a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül felújított belvárosi terekkel, kereskedelmi gócpontokkal (Kossuth tér, Vasarely tér) és összekötő szakaszaikkal kapcsolatban megvizsgálja és segítse a piacok újraélesztésének/fejlesztésének lehetőségét és módját, az igények feltárásával és a nemzetközi minták figyelembevételével.

A projekt feladata, hogy a meglévő kezdeményezéseket segítse, fejlessze, ennek érdekében támogatja a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. Búza téri termelői piacot. A támogatás során a piac számára a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. biztosítja a kommunikációs lehetőségeket, és felületeket.

A projekt elvárt eredményeképpen a PVF Zrt. egy helyi márka kialakítását tűzte ki célul, melynek segítségével könnyebbé válik a belvárosi és más városrészekben megvalósuló piacok kommunikációja és közéletben való meghonosítása.

A célok és elvárt eredmények teljesülése érdekében az október 12-i Búza téri termelői piac a CENTRAL MARKETS projekt keretein belül valósul meg. A rendezvény célja, hogy a helyi termelők portékáját kínáló piacot népszerűsítse és egy kérdőíves megkérdezéssel a piac fejlődési és kitörési pontjait felmérje.

A rendezvény időpontjában az érintett parkolási zónában ingyenes a parkolás!

A rendezvény időpontja, helyszíne: 2013. október 12, 7-12 óráig, Búza tér

Résztvevők: helyi termelők

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. ezúton köszöni az együttműködést a Pécsi Patrónus Kft.-nek és Pécs Holding Zrt.-nek.

További információk a projekttel kapcsolatosan:

www.centralmarkets.eu

További híreink

Legfrissebb galériák