Sikeres és jövőbemutató kezdeményezés a Búza téri termelői piac

2013. október 14.

A fenti mondatot Hoppál Péter országgyűlési képviselő mondta a sajtó munkatársainak az október 12-én megrendezett Búza téri termelői piacon. A képviselő ismertette, hogy a termelői piacok térnyerése országos és kormányzati akaratot tükröz, melynek példája 2013-tól már nem csak Budapesten, a Balaton mellett vagy Cegléden látható, hanem Pécsett, a Búza téren is.

Hoppál Péter a Búza téren tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy Pécs Megyei Jogú Városa a tulajdonában lévő cégeken keresztül biztosítja a helyszínt, az eszközöket, a parkolást és a szervezést a termelői piac megvalósításához. A képviselő kifejtette, hogy ezúttal a Pécs Holding Zrt. és a Pécs Patrónus Kft. által szervezett piac megvalósításához a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. biztosított támogatást a CENTRAL MARKETS nevű nemzetközi program keretében.

A terület országgyűlési képviselője a sajtó kérdésére kifejtette, hogy CENTRAL MARKETS projekt keretében a város és városfejlesztési társaság célja az, hogy felmérjék a piac erősségeit, lehetőségeit, illetve, hogy egy brandet hozzanak létre, mely segítségével könnyebbé válik a belvárosi és más városrészekben megvalósuló piacok kommunikációja és közéletben való meghonosítása.

Hoppál Péter elmondta, hogy reméli, hogy a piac eddigi töretlen fejlődése és népszerűsége a projektnek köszönhetően tovább nőhet és fejlődhet, illetve elmondta, hogy minden pécsinek javasolja, hogy látogassanak ki szombatonként 7 és 12 óra között a Búza téri termelői piacra.

További híreink

Legfrissebb galériák