Energetikai felújítás a Mezőszél utcai óvodában és bölcsődében

2014. március 3.

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Pécs Megyei jogú Város Önkormányzata által meghirdetett oktatási infrastruktúrafejlesztési program.

Csizi Péter Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere, a Nyugati Városrészi Óvodában tartott bejárás során a sajtó képviselőinek elmondta, hogy Pécs városát a Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóságának vezetője 2013. november 11-én értesítette arról, hogy a „Pécs, Nyugati Városrészi Óvoda Mezőszél utcai Központ megújítása” című, KEOP-5.5.0/A/12-2013-0081 kódszámú projektet 102 111 399  forint támogatásban részesítették. A városvezető beszédében kitért arra, hogy a 120 131 058 forintból megvalósuló projekthez Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának 15 %, mindösszesen 18 millió forint önerőt kell biztosítania.

Csizi Péter a projekt mérföldköveinek ismertetéseként elmondta, hogy a Támogatási Szerződés aláírására 2013. december 20-án, míg a kiviteli tervek elkészítésére 2014. január 31-én került sor, majd örömét fejezte ki, hogy a kivitelezési közbeszerzési eljárást 2014. február 11-én megindították. A városvezető a sajtótájékoztató során reményét fejezte ki, hogy a sikeres közbeszerzési eljárást követően áprilisban munkaterület átadásra kerülhet sor.

Az alpolgármester gondolatihoz kapcsolódva Dr. Merza Péter, a projekt menedzsment feladataiért felelős Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója jelezte, hogy a közbeszerzési eljárást elnyerő vállalkozónak 5 hónapja lesz a kivitelezés elvégzésre.

Csizi Péter a bejárás során ismertette a projekt fő fejlesztési elemeit, mint mondta:
„Sor kerül az óvoda és a bölcsőde nyílászáróinak cseréjére, a külső falak, lábazat hőszigetelésére, a tető hő- és vízszigetelésére, a teljes épület fűtési rendszerének cseréjére. A fejlesztés következtében a Nyugati Városrészi Óvoda lesz a város legenergiatakarékosabb óvodája, illetve bölcsődéje”. A városvezető beszéde zárásaként elmondta, hogy a kivitelezéssel párhuzamosan az óvodai és bölcsődei élet is tovább zajlik az intézményben, ezért kéri, hogy a szülők legyenek türelemmel és megértéssel a felújítás és az óvoda, illetve a bölcsőde irányába egyaránt, hiszen, mint mondta: „a felújítás közös érdek”.


A bejárás során Dr. Battyáni Istvánné óvodavezető és Schnell Jánosné bölcsődevezető elmondták, hogy az óvoda és bölcsőde minden dolgozója nagy várakozással tekint a felújítási munkálatokra és örömmel fogadták, hogy Pécs energetikailag legkorszerűbb intézményében dolgozhatnak.

További híreink

Legfrissebb galériák