Elkészültek a kertvárosi református templom fakazettái

2014. március 6.

A Pécs-Kertvárosi Református Egyházközség elöljárósága és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat vezetői 2014. március 6-án ünnepélyes keretek között mutatták be a sajtó számára a kertvárosi templom mennyezetén kialakított ornamentikás díszítésű fakazettákat.

Az ünnepélyes keretek között lezajlott sajtótájékoztatón Csizi Péter Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, hogy a kertvárosi fejlesztési keretét biztosító Értékes Pécs projekt több tekintetben teljesen egyedülálló, mint mondta: „A projekt 3 különböző egyház és a város összefogásával valósul meg, mely önmagában is unikum. Az Értékes Pécs projekt azonban túlmutat a klasszikus együttműködésen, ugyanis a projekt keretében közös marketingtevékenység, valamint közös jegyrendszer kerül megvalósításra.” Az alpolgármester beszéde végén kifejtette, hogy külön öröm számára, hogy a projekt fejlesztései nem csak a belvárosi turisztikai értékekre koncentrálnak, hanem kiemelt helyszínként kezelik a kertvárosi református templomot is, bevonva azt a város turisztikai vérkeringésébe.

Dr. Hoppál Péter Pécs Megyei Jogú Város Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke elmondta, hogy a kertvárosi református közösségnek közel 20 éves álma valósult meg azzal, hogy a festett fakazetták felkerültek a templom mennyezetére. A városvezető kifejtette, hogy a projektnek köszönhetően összesen 159 db ornamentikás díszítésű fakazetta került felhelyezésre, melyek mérete egyenként 150*150 cm. A bizottsági elnök elmondta, hogy véleménye szerint a nettó 7 millióból megvalósult fejlesztés méltó a baranyai református emlékekhez és egyediségével hozzájárul Pécs turisztikai kínálatának fejlődéséhez.

Nagy Zoltán Csaba lelkész köszönetet mondott a Közelítés Művészeti Egyesületnek a kiválóan megvalósított munkájukért, majd kifejtette, hogy a szintén az Értékes Pécs projekt keretében megvalósuló orgona építése a tervezett ütemnek megfelelően halad, az ünnepélyes átadására májusban sor kerülhet.

További híreink

Legfrissebb galériák