ÜNNEPÉLYES KERETEK KÖZÖTT ADTÁK ÁT A FELÚJÍTOTT TESTVÉRVÁROSOK TEREI ÁLTALÁNOS ISKOLÁT

2014. szeptember 1.

Páva Zsolt Pécs polgármester, az iskola vezetői, tanárai, diákjai, valamint a szülők közösen, az iskolában tartott ünnepélyes tanévnyitó keretében avatták fel a felújított intézményt. A közel 600 millió forintból megújult intézmény a felújításnak köszönhetően Pécs legmodernebb alapfokú intézményévé vált.

Pécs évszázadok óta hazai oktatás egyik legerősebb bástyája, a város célja, hogy ez az elkövetkező időszakban is így maradjon, ennek érdekében mindent megteszünk az alap és középfokú intézményeink fejlesztéséért, hiszen tudjuk, hogy a gyerekek fejlődésében a körülöttük lévő infrastruktúra is rendkívül meghatározó – mondta beszédje elején Páva Zsolt Pécs polgármestere. A városvezető kifejtette, hogy a város minden lehetőséget megragadott az elmúlt években intézményeinek fejlesztésére, melyre nem csak a Testvérvárosok Terei Általános Iskola a kiváló példa, hanem a szintén felújított Illyés Gyula Általános Iskola és Óvoda és a Leőwey Klára Gimnázium, valamint a Rácvárosi óvoda is.

A polgármester beszédében kitért a projekt életútjára, mint mondta az IMS technológiával épített intézmény felújítása érdekében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. munkatársai 2013 májusában nyújtottak be pályázatot, melynek köszönhetően a DDOP-3.1.2/C-13-2013-0001 sorszámú pályázat 593 000 000 Ft támogatásban részesült, a városvezető külön kiemelte, hogy a projekt 100%-os támogatásintenzitás mellett valósult meg. Pécs első embere beszédében köszönetet mondott a kivitelezőnek (Strabag-MML Kft.), mint mondta: 2013. december 18-án adtunk munkaterületet a kivitelező számára, hatalmas öröm mindannyiunk számára, hogy most augusztus 31-én itt állhatunk a kész intézményben. A polgármester az ünnepélyes szalagvágást megelőzően az iskola diákjainak, szüleiknek és a tanári karnak is köszönetet mondott türelmükért, mely, mint megjegyezte: „megtérült”.

Az ünnepélyes szalagvágást követően került sor a Testvérvárosok Terei Általános Iskola diákcsoportjainak műsoraira, melynek keretében: táncbemutatót, versmondást, kórusműveket hallhattak és láthattak a jelenlévők.

A tanévnyitó hivatalos részét Dr. Horváthné Mányoki Mária iskolaigazgató beszéde követte. Az igazgatónő elmondta, hogy hatalmas boldogsággal és izgalommal vágnak neki a 2014/2015-ös esztendőnek, kifejtette, hogy az infrastrukturális fejlesztésnek köszönhetően az iskola közel 600 diákja 32 felújított teremben kezdheti meg a szeptembert. Dr. Horváthné Mányoki Mária beszédében kitért arra, hogy az iskola teljes körű felújítása mellett, sor került a tornaterem modernizálására, eszközparkjának bővítésére valamint, egy új kosárlabdapálya kialakítására is, mint mondta ezek a fejlesztések a mindennapos testnevelés profi szinten történő megtartását segítik majd az új tanévben. Az igazgatónő zárásképpen köszönetet mondott mindazoknak, akik aktív részt vállaltak a projekt fejlesztésében, mint mondta a TVT tanári kara és diákjai örökké hálásak lesznek minden érintett irányában.

Páva Zsolt és Dr. Horváthné Mányoki Mária a tanévnyitó zárását követően közösen invitálták meg az egybegyűlteket az iskola udvarán szervezett családi napra, melyen sok izgalmas és érdekes játék várta a megjelenteket.

További híreink

Legfrissebb galériák