ELKÉSZÜLT AZ ENERGETIKAI FEJLESZTÉSEN ÁTESETT GOSZTONYI UTCAI FÉSZEK BÖLCSÖDE ÉPÜLETE

2014. szeptember 16.

A VÁROS ENERGETIKAI FEJLESZTÉSI TERVEINEK MENTÉN ÚJULT MEG A KISGYERMEK SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK IGAZGATÓSÁGA GOSZTONYI UTCAI EGYSÉGE

Páva Zsolt Pécs polgármestere, a sajtó, az intézmény dolgozói és a kisgyermekek jelenlétében avatta fel a Kisgyermek Szociális Intézmények Igazgatósága Gosztonyi utcai egységét 2014. szeptember 16-án.

Pécs városvezetésének egyértelmű célja volt 2009-es megválasztásakor, hogy a fejlesztéseit ésszerűen, tervezetten és úgy kell megvalósítani, hogy az egyes projektek hatása több területen is éreztesse pozitív hatását. A fejlesztések előkészítése során Pécs városa törekedett a teljeskörűségére, ezért végezte el az alapfokú intézményeinek energetikai felmérését 2011-ben. A kapott helyzetkép alapján bíztuk meg a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. az energetikai korszerűsítést célzó pályázatok előkészítésével, melynek eredményeképpen megújult a Gosztonyi utcai egység, valamint az október elején átadásra kerülő Mezőszél utcai óvodaközpont- kezdte beszédét Páva Zsolt Pécs polgármestere.

Pécs a KEOP-5.5.0/A/12-2013-0053 kódszámú projekt megvalósítására 53 millió forint támogatást nyert, melyhez további közel 6 millió forint önerő támogatást pályázott meg sikeresen, így mindösszesen 3,5 millió forint saját erőt kellett biztosítania az Önkormányzatnak a projekt megvalósulásához. - ismertette a projekt pénzügyi adatait beszédében Páva Zsolt, majd hozzátette: Minden város számára létfontosságú, hogy az általa üzemeltetett intézmények ne pazarlóan, hanem a lehető legenergiatakarékosabban működjenek. Az energiatakarékossági beruházások a városok jövőjének és fejlődéseinek kulcsberuházásai. A Gosztonyi utcai egység fejlesztésével az épület energetikai besorolása „F”-ről „A”-ra, azaz kiválóra módosult, melynek köszönhetően az éves átlagos nettó 2,2 milliós forintos energiaköltség, 1,4 milliós forintos nettó összegre csökken, mely 37 %-os költségcsökkenést jelent.

A városvezető az alapinformációk után kitért a fejlesztés valós tartalmára:
A pályázatnak köszönhetően megtörtént a nyílászárók kicserélése, sor került a tető és a külső falak hőszigetelésére. Különösen örömteli, hogy megvalósulhatott az épület teljes fűtési rendszerének kicserélésére, melynek köszönhetően a helyiségenként szabályozható hőmérsékletű, korszerű lapradiátoros rendszer került beépítésre. A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően a város „két legyet ütött egy csapásra” ugyanis az intézmény energetikai infrastruktúrájának fejlesztése mellett az oktatási infrastruktúráját is jelentős mértékben fejlesztette.

Az ünnepélyes avatás után a Kisgyermek Szociális Intézmények igazgatója, Dallosné Kaurek Csilla elmondta, hogy mind a munkatársai, mind a kisgyermekek nagyon szívesen járnak a megújult intézménybe. Az igazgató asszony beszéde zárásaként köszönetet mondott a város vezetőinek és a projektben résztvevő minden partnernek.

További híreink

Legfrissebb galériák